Feyzioğlu’nun Teke Tek Programındaki konuşmasının özeti;

17 Aralık ile birlikte yargıdaki çift başlılığa ve adaletsizliğe son verme imkanını yakaladık. Biz, 17 Aralık’ın bize sunduğu bu fırsatı değerlendiriyoruz.

Değişikliklerin ve yasa değişikliği önerilerinin kapsamı

Yapılacak değişikliklerin istiklal mahkemelerine kadar geri gideceği, Öcalan’ın serbest kalacağı söylentileri var. Bu iddialar komiktir. Bizim önerimiz 6352 sayılı yasanın yürürlük tarihinden itibaren geçerli olacaktır. 6352 sayılı yasa 5 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girdi. Bu tarih itibari ile özel yetkili ağır ceza mahkemeleri bu yasa ile kaldırıldı ancak geçici 2. madde ile bu mahkemelerin ellerindeki davalar bitinceye kadar görevlerine devam etmesi öngörüldü. Biz bu geçici 2. maddenin Temmuz 2012 tarihi itibari ile kaldırılmasını, geçersiz olmasını öneriyoruz, bu nedenle öneriye karşı yöneltilen bu eleştiriler haksızlıktır.

İlaç örneği

Ben hep şu örneği veriyorum: Bir ilacı öldürücüdür diye yasaklıyorsunuz ancak  eczaneler ellerindeki stoklar bitinceye kadar satış yapabilirler diyorsunuz, insanların ölmesi önemli değil..

6352 sayılı yasanı geçici 2. maddesi de bu ilaç örneği gibi; bu mahkemeler  Anayasaya aykırıdır diye mahkemeleri kaldırıyorsunuz ama ellerindeki davalar sonuçlanıncaya kadar görevlerine devam eder diyorsunuz.

Gündemi değiştirmek

Bize, siz bu önerilerinizle yolsuzlukları gündemden çıkardınız, hükümete soluk aldırdınız diyorlar, bu doğru değil, biz görevimizi yapıyoruz, muhalefet de görevini yapsın, yolsuzlukların gündemde tutmak onların görevidir.

Ben Türkiye’nin en büyük yargı kuruluşunun başındayım, sorumluluklarım ve görevlerim var, adaletin sağlanması bizim en büyük görevimizdir. Biz yargı alanında görev yapıyoruz, önümüze çıkan fırsatı değerlendiriyor ve bir adaletsizliğin kaldırılması için çalışıyoruz, biz laf değil iş yapıyoruz, hizmet üretiyoruz.

Başbakana güven

Başbakana güveniyor musunuz diyorlar, bizim güvene ihtiyacımız yok, kız alıp vermiyoruz, koalisyon ortaklığı kurmuyoruz, bir önerimiz var, onun üzerinde konuşuyoruz, burada güvene gerek yok.

Başbakan ile önerilerimiz üzerinde bir buçuk saat konuştuk, başbakanın konuya sıcak baktığını ve samimi olduğunu gördüm.

Muhalefet patilerinin eleştirisi

Biz muhalefet partisi değiliz, muhalefet kendi işini yapsın. MHP  Genel Başkanı bize hakarete varan sözler söyledi, siyasiler kendi aralarında birbirlerine ağır konuşmayı, hakaret etmeyi alışkanlık haline getirmişler, bunu bize yapmasınlar, biz muhalefet partisi değiliz, onların rolünü çalmadık.

Sayın Devlet Bahçeli’ye konu yanlış aktarılmış, bizim önerilerimiz 5 Temmuz 2012 den sonrasını kapsıyor, bizim önerilerimizden Öcalan yararlanamaz. Kendileri ile görüşeceğiz, önerilerimizi anlatacağız.

CHP Genel Başkanlığı

Ben Türkiye Barolar Birliği başkanı olunca siyasi bağlantımı sonlandırmak, bağımsız olmak için parti meclisinden istifa ettim.

Bu benim için onur verici bir görevdir ancak genel başkanlık istemekle olmaz, teklif gelirse ve halk isterse olur.

Ben hep kendimi ülkeme karşı, halka karşı sorumlu hissettim, rahatıma bakmadım, Anadolu’yu dolaşıyorum. Anadolu’dan MHP’lisi, CHP’lisi, AKP’lisi bir arada oturuyorlar, siyaset konuşuyorlar, birbirlerine espriler yapıyorlar, bu hava İstanbul’da yok, biz Anadolu’daki bu havayı büyük şehirlere taşımak istiyoruz.

Sosyal Medya

Ben sosyal medyayı çağdaş bir etkileşim alanı olarak görüyorum, benin 200 bin takipçim var, sorular bizzat kendim cevap veriyorum, bu yüzden bazı cevaplar gecikiyor.