2 Haziran’da Gezi olayları sırasında Eskişehir’de yaralanan ve 38 gün sonra hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın Kayseri’de görülen duruşmasına katılan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, davaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu, “Duruşmanın sabah ki oturumu bitti. Sanıkların kimlik bilgileri alındı. Sorgularına henüz geçilmedi. İddianame savcı tarafından okundu. Biliyorsunuz ki davanın bu noktaya gelmesini Eskişehir Barosu bünyesinde kurulan zıpkın gibi bir savunma ekibi sağladı. İnsan hakları bünyesinde kurulmuş genç bir ekipti. Bu davadan çok ders çıkarmamız lazım ama öncelikle meslek adına çıkaracağımız ders avukatları dışladığınızda adaletin üstü örtülüyor. Adaleti tecelli ettirecek en önemli unsurların başında avukatlar geliyor.

O yüzden tüm milletimizin huzurunda Eskişehir Barosu başkanı nezdinde İnsan Hakları ekibine teşekkür ediyorum. Onların sayesinde defalarca silinmiş hard disklerin altından gerçek görüntüler çıktı. Bu davada Ali İsmail için adalet istiyoruz. Bir numaralı talebimiz budur. Ama aynı zamanda binlerce namuslu hakim ve savcı içinde bu davada adalet istiyoruz. Çünkü Eskişehir’de başlayan ve apaçık ört bas etme teşebbüslerine rapmen bu noktaya getirilmiş bir davadır. Ve Eskişehir üzerinden, yapılanlar üzerinden adalet gölgelenmiştir. Aynı zamanda aralarındaki suçluların ayıklanmasını talep eden binlerce namuslu polis içinde adalet istiyoruz. Ört pas ederek adalet sağlanmaz. Durum budur” dedi.

“SİLAHIN, TELEFON OLDUĞU SÖYLENİYOR”

Dava sırasında silah bulunduğu iddialarını da değerlendiren Feyzioğlu, “Bir de tabii çok önemli bir olay oldu. Bir silah bulunduğu iddiası var. Bu çok ciddidir. Avukat arkadaşlarımızın gördüğünü söylediği ve ciddi ciddi önem verdiği bir olaydır. Daha sonra bu şahıs dışarı çıkıp içeri geri geldiğinde üzerinde yoktu bu silah. Telefon olduğu söyleniyor. Kayseri valisi telefondur dedi. Ne kadar doğrudur? Ne kadar yanlıştır, bunun araştırılması gerekiyor. Ancak aileye ve müdahil avukatlara hakim bir noktaya yukarıya oturup oradan seyrederken üzerinde silah görüldüğü iddiası var. Eğer öyle bir şeyse Allah hepimizi korudu. Bunun da üzerinde gidilip böyle bir şey varsa bunun da aydınlatılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin ise “Davanın buraya getirilmesi için özel bir gayret sarf eden Eskişehir valisinin beyanları zaten açıktır. Görüntüler ortaya çıkmasaydı arkadaşları yapmış gibi, sanki bir gerçek gibi değerlendirilecekti. Sonrasında avukatların bu davayı provoke edeceklerinden bahsedildi” diye konuştu.

Kaynak İHA