15 Temmuz Darbe girişimin üzerinden 3 aya yakın süre geçti.  Hala deliller toplanamadı mı? Neden hala soruşturma dosyalarında gizlilik kararı, avukatlar üzerinde kısıtlamalar devam ediyor?

Devlet neden avukatlara güvenmiyor? FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında soruşturmaya uğrayan, tutuklanan kaç avukat var?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PYD soruşturmaları kapsamında toplam 32 bin tutuklu mevcut. Tutukluların 6488 i asker, 7 bini polis. 

72 bin kişi hakkında işlem yapılmış, bunların 32 bini tutuklanmış, 22 bin kişi adli kontrol ile serbest bırakılmış.

Tutuklu ve adli kontrol ile serbest kalanların sayısı 54 bin kişi. Bunların 6488 i asker geriye kalanı sivil. Haklarında işlem yapılanların sayısı 72 bin kişi, bunların 9 bini asker?

15 Temmuz darbe gecesi darbeye katılan kaç sivil var?

Darbe örgütlenmesinde bylock yazılımı kullanıldığı söyleniyor, bylock üzerinden yapılan yazışmalarda tespit edilen ve silahlı FETÖ terör örgütünün amaçlarına hizmet eden mesajlar nelerdir?

 FETÖ silahlı terör örgütünün faaliyetlerini içeren bylock mesajları tespit edilemediyse bylock neden silahlı örgütün delili olarak kabul ediliyor?

Bylock yazılımını kullananların sayısı önce 50 bin olarak verildi, şimdilerde 200 bin olduğu söyleniyor.

Bu 200 bin kişiden darbe hareketine katılan kaç kişi var?

50 bin ya da 200 bin kişinin bildiği bir şeyin gizli kalması mümkün mü?

Sendika üyeliği, Bank Asya hesapları, Fetö okulları, zaman- sızıntı aboneliği bir suçun delili olamayacağı, sadece şüphe düzeyinde ipuçları olacağı açıktır. Bu şüpheler sonucu ulaşılan somut deliller var mıdır?

Bilinen tek gerçek Türkiye’nin bekasına yönelik 15 Temmuz ihanet hareketidir. Hain oluşum o gece TBMM’sini ve devlet kurumlarını bombalamış, sokağa çıkan darbe karşıtı halkın üzerinde tankları sürmüş ve 254 yurttaşımızı katletmiştir.

Darbecilere karşı haklı olarak büyük bir öfke oluşmuştur.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ortaya konulan icraatlar giderek bu hain girişimi örtmeye, sulandırmaya yönelik olduğu intibaını oluşturmaya başlamıştır.
İcraatlar darbecileri ve onlara yardım ve yataklık edenleri cezalandırma yerine iyi niyetle bir şekilde cemaat ile ilişkiye giren onbinleri hedef aldığı kanaati uyanmaya başlamıştır. 15 Temmuz sonrası 200 bine yakın yurttaş FETÖ soruşturmalarının hedefi olmuştur. Bu sayının etkileyeceği sayı milyonları bulur.

Acaba FETÖ silahlı örgütünü ve hain darbe girişimini sulandıranlar yine devlet içerisinde hala var olan FETÖ’cüler midir?

Bu soruların doğru yanıtının verilebilmesi için;

 devletin avukatları karşısına alma yerine yanına alması, avukatlara güvenmesi,

Soruşturma dosyalarında mevcut gizliliğin kalkması,

Devletin mezhep farklılıklarını gözetmeden yurtseverler ile işbirliği yapması gerekir.

Aksi halde giderek daha fazla otoriteye ihtiyaç duyulacak ve giderek yalnızlaşacaksınız. Bu takdirde 15 Temmuzda başarılı olamayanlar amaçlarına ulaşabileceklerdir.

15 temmuz darbesinden 8 ay önce bendeniz adaletbiz’de “darbe geliyorum demez, Amerikancı bir darbe geliyor” diye yazdım.

Umarım bu kez de haklı çıkmam ve 15 Temmuz günü hedefine ulaşamayanlar ebediyen hedeflerine ulaşamazlar.

 

 Rahmi Ofluoğlu

AVUKAT

 www.rahmiofluoglu.com