KONYA - METİN BOLAT

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik pilotlara ilişkin soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan şüpheli pilot üsteğmen, darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te konakladığı otele saldıran Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinden Binbaşı Taner Berber'in, örgütün kurallarına uymadığı gerekçesiyle kendisine baskı uyguladığını belirterek, örgüte tam itaat edenlerin pilot yapıldığını anlattı.

Konya merkezli 17 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında 71'i üsteğmen 73 pilotun yakalanması için başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda, FETÖ'nün Hava Kuvvetlerindeki yapılanması da ortaya çıkıyor.

Şüpheli pilot üsteğmen O.S, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde verdiği ifadesinde, Hava Harp Okulunda yapılan bazı uygulamaların FETÖ/PDY yapılanmasının kendi içerisinden olmayan askeri öğrencileri bir şekilde okuldan uzaklaştırarak Türk Silahlı Kuvvetlerine tamamen kendi adamlarını yerleştirme düşüncesiyle yapıldığını belirtti.

Komutanları tarafından kız arkadaşı olduğu için pilot olamayacağının söylendiğini aktaran O.S, arkadaşlarıyla ilgili örgüt mensuplarına bilgi vermediği, kız arkadaşından ayrılmadığı ve örgüte itaat etmediği için oda hapsi, hafta sonu çarşı izni yasağı gibi cezalar almaya başladığını dile getirdi.

Öğrencilik yıllarında Hava Kuvvetlerinde etkin bazı komutanların FETÖ'nün darbe girişimi sonrası ya ihraç edildiğini ya da tutuklandığını anlatan O.S, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldıran MAK timinden Binbaşı Taner Berber'in de kendisine cezalar vermeye başladığını söyledi.

Pilot olmak için en önemli kriter "örgüte itaat"

O.S, Hava Harp Okulu bitinceye kadar çeşitli cezalara maruz kaldığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bana cezalar veren Taner Berber mezuniyet sicilime, 'Kritik yerlerde görev yapamaz, güvenilmez. Takip edilmesi gereken personel. Disiplin yönünden zayıf. Tek başına görev yapamaz' gibi bir subayın alabileceği en kötü sicil değerlendirmesini yapmıştı. Yani bana verdiği bu sicil değerlendirmesine bir tek 'vatan haini' yazmamıştı. En kötü şekilde mezuniyet sicili almamın yanı sıra herhangi bir şekilde sağlık problemim olmamasına rağmen 4. sınıfta sağlık raporunda kalbimde sorun olduğu bahane edilerek o dönem pilot olmam engellendi."

Hava Kuvvetleri Komutanlığında çalışabilecek en kötü sınıflardan birinde görevlendirildiğini anlatan O.S, "Gelinen bu noktada gördüğüm ve yaşadıklarımdan dolayı tahminime göre 2006 ve sonrasında uçuş eğitimine katılmayı hak etmek veya uçuş eğitimini başarıyla tamamlayabilmek için örgütten olmak gerekmektedir. Hatta yapılanmadan olman bile yeterli değil. Örgüte tam itaat edenleri pilot yapmaktadırlar. Bir öğrencinin işaret parmağının olmamasına rağmen pilot olduğunu duydum." diye konuştu.

Sınıf eğitimine başladığında bir cemaat abisinin kendisinden maaşının yüzde 20'sini istediğini ifade eden O.S, himmet vermediği ve örgüte tam olarak itaat etmediği için birtakım olumsuzluklar yaşadığını bildirdi.

Muhabir: Metin Bolat

Kaynak: AA