İSTANBUL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda elde edilen bilgiler ışığında yeni bir gelişme yaşandı.

Savcılık, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında görevli kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerden sorumlu olduğu belirlenen ''Rana'' kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın gözaltına alınması talimatını verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen ve MİT'in de desteklediği operasyonda, örgütte ''üst düzey abla'' olduğu iddia edilen şüpheli Zeynep K., evinin arka penceresinden kaçarken yakalandı. Ayrıca şüphelinin Yıldız Teknik Üniversitesinde doçent olan eşi de gözaltına alındı.

İstihbarata karşı koyma eğitimi almış

Örgütte görevli erkek imamlarla görüşebilen ''Rana'' kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın, istihbarata karşı koyma eğitimi aldığı, takipten kurtulmak amacıyla özel aracını kesinlikle kullanmayarak ticari taksi kullandığı iddia edildi.

Muhabir: Muhammed Enes Can,Yunus Ege

Kaynak: AA