ADANA

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuklanan eski cumhuriyet savcısı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Meslekten ihraç edilen ve 18 Temmuz 2016’da tutuklanan Eski Adana Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kamil Çolak (37) hakkında hazırlanan iddianame, Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Eski savcı Çolak’ın 15 yıl hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, şüphelinin bilgisayarında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan okulların isimlerinin de geçtiği etkinliklerin fotoğraflarının bulunduğu belirtildi.

İddianamede savunmasına yer verilen Çolak, cemaat yapılanmasına karşı olduğunu ileri sürdü

Üniversite dönemi, öncesi veya sonrasında FETÖ/PDY'le ilgisini olmadığını savunan Çolak, "Okullarında, yurtlarında, evlerinde kalmam söz konusu olmamıştır. Kesinlikle bu yapıya yakınlık duymadım. Bu yapıdan kimseyle birlikte hareket etmedim. Görevimi yaparken bu yapıdan herhangi bir talimatla hareket etmedim." iddiasında bulundu.

Çolak ile ilgili "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ise kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Muhabir: Neşet Karadağ

Kaynak: AA