İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında planlı operasyonda gözaltına tahsil edilen 6 insan ile aranan 2 şüphelinin, takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturması'' dosyalarını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı iddiasıyla haklarında sormaca yürütülmüş bulunduğu bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İsmail Uçar kabilinden planlı sormaca çerçevesinde, kanıt beyanları ve uran izlem neticesinde meydana getirilen icraat neticesinde, İstanbul merkezli 4 ilde senkronik ameliyat düzenlendi. Operasyonda, emektar Karşı gazetesi personeli T.A, B.K, E.E, M.B, D.Ö. ile manşet memuru M.B. gözaltına alınırken, için bakı neticesinde mevcut U.K. ve K.E'nin ise diyar haricinde bulunduğu belirleme edildi.

''25 Aralık hile soruşturmasının'' basın ayağına müteveccih operasyonda gözaltına tahsil edilen şüphelilerin, takipsizlikle sonuçlanan ''25 Aralık soruşturması'' dosyasını basına sızdırdığı ve Karşı gazetesinde yayımladığı kaydedildi. Savcılığın tespitlerine göre, şüphelilerin, bahis konusu eylemi baş başa akım ederek gerçekleştirdikleri ve FETÖ/PDY örgütünün amacına görev ettikleri öne sürüldü.

Şüphelilere, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya yahut görevlerini azda olsa yahut ağız ağıza engellemeye teşebbüs', 'FETÖ/PDY silahlı yıldırı örgütüne organ olmak', 'gizliliğin ihlali' ve ''casusluk'' suçlamalarının yöneltildiği belirtildi.

Soruşturma dosyasında ismi güzeşte CHP saylav Eren Erdem'in ise zeval tarihinde Karşı gazetesinde çalışmış bulunduğu fakat saylav olması dolayısıyla dosyasının ayrıldığı, hâlâ ahir işlemlerinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütüleceği öğrenildi.

Muhabir: Muhammed Enes Can, Murat Kaya İstanbul, Yunus Ege

Kaynak: AA