KIRKLARELİ

Kırklareli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "esnaf ve iş adamı" yapılanmasına yönelik soruşturma sonunda haklarında dava açılan 1'i firari 30'u tutuklu 49 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılan duruşmaya, sözde "il imamı", "il ağabeyi" ve "il ablası" olduğu iddia edilenlerin de arasında bulunduğu 30 tutuklu sanık getirildi.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya'nın da katıldığı duruşmada, etkin pişmanlık yasasından yararlanarak tutuksuz yargılanan sanık A.Ö, savunma yaptı.

Hakkındaki suçlamaları reddederek, devletine, milletine ve vatanına faydalı birey olmak istediğini belirten A.Ö, FETÖ ile dolaylı yollardan irtibatlı olmasından çok pişmanlık duyduğunu söyledi.

17-25 Aralık kumpası sürecinin ardından çocuklarını FETÖ'nün kolejinden alması için eşiyle konuştuğunu ancak eşinin bu duruma karşı çıkması nedeniyle çocuklarının eğitimlerine kolejde devam ettirdiklerini savunan A.Ö, durumun bu boyutlara geleceğini bilmediğini ifade etti.

Dershanelerin kapatılma sürecinden sonra bazı FETÖ üyeleri ile aralarının bozulmaya başladığını dile getiren A.Ö, savunmasına şöyle devam etti:

''FETÖ şirketine ortak olmaktan çok pişmanım, zaten bu ortaklık da kağıt üzerinde olmuştur. Bu şirket çok farklı bir şekilde borçlanabilir, farklı işler yapabilir. Bilgim dışında farklı işler yapabileceğini hiç düşünmeden ortak oldum. FETÖ şirketine ortak olduğumdan dolayı kendi kendimi ayıplıyorum.''

Türkçe olimpiyatlarına sponsor olduğunu belirten A.Ö, bu sponsorluğu dönemin devlet yetkililerinin telkinleri ile yaptığını ileri sürdü.

Sponsorluk konusunda çok pişman olduğunu bildiren A.Ö, ''Türkçe Olimpiyatlarına sponsor oldum, olmaz olaydım. Çünkü ileride beni herkesin FETÖ'cü olarak bileceğini nereden bilebilirim. Ticarette nam, şöhret isterseniz, imalatçı, reklam isterseniz sponsor olacaksınız. Ben sponsor oldum ve FETÖ'cü oldum.'' dedi.

Umre organizasyonu dolayısıyla bazı arkadaşlarının eşlerinin de tutuklandığını aktaran A.Ö, bu nedenle de vicdan azabı çektiğini anlattı.

''Ciddi bir hafıza kaybım var''

Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe'nin sorularını zaman zaman yanıtlamakta güçlük çeken A.Ö, ciddi bir hafıza kaybının olduğunu öne sürdü.

Yeltepe'nin ''Akıl hastalığınız var mı?'' sorusuna A.Ö. ''evet var'' yanıtını verdi, Yeltepe'nin sanığa sağlık raporu alınmasının gerektiğini bildirmesi ile A.Ö, ''Akıl hastalığım yok, psikolojim bozuk.'' dedi.

Başkan Yeltepe'nin ''Savcılıkta itirafçı olacağınızı söylemişsiniz'' demesi üzerine A.Ö, bildiği her şeyi anlattığını savundu.

A.Ö, savunmasının ardından yurtdışı yasağının kaldırılmasını talep etti.

Şu ana kadar 19 sanığın savunmalarının alındığı duruşma, yarına ertelendi.

Geniş güvenlik önlemleri altında cezaevi ring araçlarına bindirilen tutuklu sanıklardan biri, görüntü alan basın mensuplarına ''Dişlerimi göstereyim mi?'' diyerek tepki gösterdi.

Muhabir: Özgün Tiran-Ufuk Ertop

Kaynak: AA