ANKARA

Başkentte Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üyelik suçundan yargılanan kapatılan Zaman gazetesinin muhabiri Ayşenur Parıldak'ın tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Parıldak ve avukatları ile yakınları katıldı.

Savunma için söz verilen Parıldak, kendisine ait olduğu belirtilen ByLock programı yüklü telefon hatına ilişkin abonelik sözleşmesinin avukatı tarafından kendisine getirildiğini, bu zamana kadar hattın şahsına ait olduğunu bilmediğini öne sürdü.

Bu hattın internet cihazlarına takılan bir SIM kartına ait olduğunu belirten Parıldak, cihazın Zaman gazetesine girdiğinde verildiğini, hangi tarih aralığında kullandığını hatırlamadığını ifade etti.

Parıldak, önceki duruşmada tahliye edildiğini ancak akşam saatlerinde savcılığın itirazı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) gelen yazı üzerine yeniden tutuklandığını anımsattı.

ByLock kullanmadığını, kaçma şüphesinin bulunmadığını ve delilleri karartmaya çalışmadığını ileri süren Parıldak, tahliyesini talep etti.

Duruşma savcısı, Parıldak'ın ByLock'u aktif kullanması, ilgili hattın sanığa ait olduğunun BTK'dan gelen yazıyla tespit edilmesi nedenleriyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, Parıldak'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 10 Ekim'e erteledi.

Muhabir: Ferdi Türkten

Kaynak: AA