İSTANBUL

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) "himmet" adı altında finansal destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca aralarında Bank Asya çalışanları, FETÖ/PDY yöneticileri, iş adamları ve bazı vatandaşların da bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, haklarında daha önce işlem yapılan bazı şüphelilerin örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları tespit edildi.

Bu kapsamda, 11 şüpheli hakkında yeniden gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmada 6 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen 6 şüpheliden 5'i savcılık sorgularının ardından "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında, şüphelilerin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından çözülen "ByLock" programında kullanıcı olduklarının anlaşılması, bu programın Google Play ve App Store uygulamalarından indirilen bir program olmaması, FETÖ mensupları tarafından yine örgüt mensubu olan kişilerin bilgisayar ve telefonlarına kurulduğu, dolayısıyla bu yapıya mensup olmayan kimselerin adı geçen programı internetten indirmesinin mümkün olmadığının bilinmesi nedeniyle şüphelilerin FETÖ mensubu olduklarına hakimlikçe kanaat getirildiği belirtildi.

Hakimlik bu kapsamda, 5 şüphelinin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu işlediğini gösterir somut kuvvetli suç şüphesi bulunduğu gerekçesiyle tutuklanmalarına karar verdi.

Muhabir: Filiz Kınık, Mustafa Hatipoğlu

Kaynak: AA