Bartın merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında aranan 7 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Bartın, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Ankara ve Karabük'te düzenlenen operasyonun ardından adliyeye sevk edilen 26 kişiden birinin savcılık sorgusu sonrasında serbest bırakıldığı anımsatıldı.

Savcılığın tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk ettiği 25 kişiden 12'sinin de adli kontrol şartı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak salıverildiği kaydedilen açıklamada, "Kamuoyunda Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ismiyle anılan terör örgütüne yönelik operasyon kapsamında aramalarda bulunamayan il sorumlusunun da (imamı) aralarında olduğu 7 kişi hakkında yakalama emri çıkarılmış olup, soruşturma devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Bartın merkezli 6 ilde 12 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda 26 şüpheli gözaltına alınmış, zanlılara ait ikametgah, iş yeri ve eklentilerinde yapılan aramada çok sayıda belgeyle bilgisayar, bilgisayar programları, flash bellek, hard disk ve dijital verilere el konulmuştu. Adliyeye sevk edilen 26 şüpheliden biri savcılık sorgusunun ardından, mahkemeye çıkarılan 12 şüpheli de adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakılmış, aralarında Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Halil Çelen'in de bulunduğu 13 zanlı tutuklanmıştı.

Kaynak: AA