Kahramanmaraş merkezli 4 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 21 kişi adliyeye sevk edildi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 21 şüphelinin, emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük ve eski Kahramanmaraş Lider İş Adamları Derneği (KALİDA) Başkanı Osman Gemci'nin de aralarında bulunduğu zanlılar, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan gözaltındaki şüphelilerden 6'sının ise emniyetteki işlemlerin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığının 62 zanlı hakkında yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, önceki gün Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara ve Adana'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, aralarında eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, eski KALİDA Başkanı Osman Gemci, bazı iş adamları ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu 51 kişiyi gözaltına almıştı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlılardan 25'i dün adliyeye sevk edilmiş, şüphelilerden 9'u tutuklanmış, 9'u adli kontrol kararı ve 7'si ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA