Manisa merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 20 kişi sağlık kontrolünden geçirildi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'ye yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında Manisa merkezli 5 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Manisa Devlet Hastanesine getirildi.

Örgütün "emniyetten sorumlu imamları"nın ve bu kişilerle bağlantılı oldukları belirlenen, Manisa'nın Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde dün sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan ve aralarında polislerin de bulunduğu H.D, M.S, C.A, A.Y, Ş.U, M.P, S.Y, C.D, A.D, S.Ç, Z.B, K.D ve M.B ile diğer illerden getirilen şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında Manisa Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi.

"Terör örgütüne üye olma", "terör örgütüne finans sağlama" suçlamasıyla gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolü ardından yeniden Manisa Emniyet Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Kaynak: AA