Devlet içre yapılanarak çıkarları doğrultusunda usulsüzlük, gayrikanuni infaz ve düzen emek harcamaları örümcek Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETO/PDY) müteveccih bu senenin 3 ayında planlı operasyonlarda 675 ad gözaltına alındı, bunlardan 187'si cezaevinde bulunuyor.

Operasyonların başladığı 2014'ten buyana gözaltına tahsil edilen 2 bin 500'e andıran zanlıdan 465'i mevkuf yargılanıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yılbaşından buyana meydana gelen operasyonlarda 675 zanlı gözaltına alındı, bunlardan 187'si cezaevinde bulunuyor.

2 yılda bin 800 dolayında ad gözaltına alındı

FETÖ/PDY'ye müteveccih 2014'te 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya yahut vazifesini yapmasını engellemeye teşebbüs', 'devlet bürokrasisinde, emniyette ve yargıda yapılanmak', 'örgüte andıran şahısların amme kurumlarına ve TSK'ya yerleşmesini, yükselmesini iletmek ve buralardaki bazısı personelin tasfiyesini yapmak', 'örgüte finansman sağlamak', 'çıkarları doğrultusunda siyasetçileri, askerleri, iş adamlarını, bürokratları, inanma personelini, gazetecileri, akademisyenleri yöntemsiz ve gayrikanuni dinlemek', 'KPSS ve inanma sınavları ile askeri sınavlarda yolsuzluk yapmak' kabilinden baş döndürücü sayıda suçtan dizi eylem başlatılmıştı.

2015 yılı sonu bakımından aralarında FETÖ/PDY'nin fevk yönetiminden adların de bulunduğu 278 zanlı cezaevinde bulunuyordu.

Kaynak: AA