ANKARA

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) müteveccih anket kapsamında Ankara'da planlı operasyonda, kendisince kontrol sonucu mevcut 13 şüpheliden 11'i yakalandı.

AA muhabirinin almış olduğu bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı çeşidinden FETÖ/PDY'ye müteveccih planlı anket kapsamında, Başkentte belirlenen adreslere eş anlı ameliyat düzenledi.

Operasyonda, FETÖ içinde canlı şekilde çalışkanlık yürüttüğü belirtilen, kendisince kontrol sonucu mevcut 13 şüpheliden A.K, A.C, B.Ç, C.G, D.Ö, E.Ş, E.D, F. D, H.S, M.T ve T.T.Y yakalandı. 2 şüphelinin ise aranmasına bitmeme ediliyor.

Gözaltına tahsil edilen şüphelilerden bazılarının Gençlik ve Spor Bakanlığında, bazılarının TRT'de çalıştığı, şüpheliler ortada Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin okullarda muallimlik eden kişilerle iş kadını ve şeriklik danışmanının da bulunmuş olduğu belirtildi.

Soruşturmanın, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına 2014 yılında, 'bazı amme kurumunda etkin insanların FETÖ/PDY örgütü hesabına para topladıkları, birleşen bu paraları da örgüte aktardıkları' anlamında mevrut müşterek suç duyurusu doğrultusunda finansal büro ekiplerinin, şüphelilerin hesaplarını lens dibine almasıyla başladığı öğrenildi.

Şüphelilerin para transferleri

Şüpheliler ortada mevcut C.G isminde öğretmenin, 2011-2014 yılları ortada örgüte ilgili hesaplara bütün 72 bin 980 TL, D.Ö isminde öğretmenin ise 551 bin 18,5 TL para nakil etmiş olduğu belirlendi. Şüphelilerden Gençlik ve Spor Bakanlığında işyar bulunan T.T.Y'nin 2006-2015 yılları ortada 779 bin 349,92 TL, A.K'nin 2011-2015 yılları ortada 444 bin 20,23 TL, hoca M.T'nin 2011-2015 yılları ortada 683 bin 882,83 TL, B.Ç'nin 2011-2015 yılları ortada 264 bin 127 TL, halen aranan M.A.G'nin ise 2011-2013 yılları ortada 93 bin 977 TL para transferi yaptığı, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin emek harcamaları kararında belirleme edildi.

Gözaltına tahsil edilen şüphelilerin birçoğunun esbak senelerde PDY ile irtibatlı okullarda ve şirketlerde çalıştıkları, şimdi sonraları da Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına ilişkin okullarda işe girmiş olduğu belirtildi.

Yapılan incelemelerde, şüphelilerin ev toplantılarından sonraları birbirlerine 'Abime saygı ederim, abime saygılarımla, kasım-aralık ayları aidat, hizmetten alacağım vardı, maklube' kadar şifreli ifadelerle iki canlı oranda para gönderdikleri, birleşen paraları da örgüte aktardıkları belirleme edildi.

TRT Genel Müdürlüğünde vazifeli şüphelilerin, TRT'de çalışanlardan ve konuşma camiasından FETÖ/PDY hesabına para topladıkları, birleşen paralarla temaşa gösterileri düzenleyerek FETÖ/PDY'ye ilgili Samanyolu Kolejleri ve Atlantik Eğitim Kurumlarında bu oyunları oynattıkları, temaşa oyuncularını teşekkül toplantılarına götürdükleri, Bank Asya'yı istirdat planı şekilde bigünah şahıslar hesabına hesaplar açıp bu hesaplara FETÖ/PDY hesabına birleşen paraları yatırdıkları belirleme edildi.

Futbolculardan da para toplamışlar

Şüphelilerin bazısı futbolcuları da FETÖ/PDY'ye ilgili evlerde ve yurtlarda ağırladıkları, örgütün toplantılarına katılmaları anlamında bası yaparak futbolculardan bağış, yardım, burs ve kurban parası ismi altında para topladıkları belirtildi. Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine güçlükle sürdürümcü yaptırdıkları, toplantılarda Fetullah Gülen'in kitaplarını okuyarak bu kitapları futbolculara sattıkları, bu biçimde örgüte sağlık sağladıkları, deplasman maçlarından sonraları futbolcuları o ilde mevcut FETÖ/PDY'nin yurtlarına ve okullarına götürerek bu okullar ve yurtlar düşüncesince kendilerinden burs ve iane ismi altında para istedikleri, Amerika'daki teşekkül önderi Fetullah Gülen'le, adlı sanlı futbolcular dışındaki futbolcuları görüştürmedikleri, mağdurların ifadelerinde toprak aldı.

Muhabir: Fatih Çakmak, Sertaç Bulur

Kaynak: AA