İSTANBUL

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, örgüte finansal destek sağladıkları ve kayyum atanan şirketlerden sahte evraklarla para ve mal kaçırdıkları iddia edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 26 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Burada soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan 26 şüpheliden biri ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Savcılık, 16 şüpheliyi tutuklanması, 9 şüpheliyi de adli kontrol tedbirleri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, 14 şüphelinin "terör örgütüne üye olma", "terör örgütüne finansman sağlamak" ve "terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak

Hakimlik, 11 şüphelinin de adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bıraktı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunca FETÖ/PDY ile irtibatı bulunduğu gerekçesiyle kayyum atanan Kaynak Holdingle ticari ilişkisi olan şirketlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Azim Gayrimenkul adlı şirketin ortak ve yöneticileri olan 37 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği eş zamanlı operasyonda 26 şüpheli yakalanmıştı.

Soruşturma kapsamında firari 11 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Muhabir: Filiz Kınık,Ali Cevahir Aktürk

Kaynak: AA