BURSA Bursa'da ''Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)'' yönelik soruşturma kapsamında, örgütün işe yerleştirdiği kişilere sahte sertifika ve bazı belgeler düzenledikleri iddiasıyla gözaltına alınan meslek lisesinde görevli 3 öğretmenden 2'si tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ üyelerince devlet kurumlarına kendi adamlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen derneğe yönelik geçen yıl aralık ayında başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

"FETÖ/PDY'nin devlet kurumlarına sızma eylemlerinin deşifre edilmesi"ne ilişkin çalışmalar çerçevesinde, adliye teşkilatının Bursa'daki birimlerine usulsüz evrakla yerleştirilen zabıt katibi, mübaşir ve infaz koruma memurlarına sahte sertifika ve bazı belgeler düzenledikleri iddiasıyla iki meslek lisesinde öğretmenlik yapan A.R.Ç, B.H. ile U.H. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan A.R.Ç. ile B.H, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. U.H. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 4 aylık çalışmanın ardından 3 Aralık 2015'te, FETÖ/PDY'ye insan kaynağı sağladığı iddiasıyla bir derneğe operasyon düzenlemiş, dernek yöneticileri ve çalışanları S.K, R.B, O.T, B.G, H.Ç, T.B, Z.D, T.A, H.T, A.E. ve B.E. gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü tutuklanmış, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda yaklaşık 10 bin kişinin özgeçmişinin bulunduğu havuza ulaşılmıştı.

Operasyonun ardından soruşturmayı genişleten ekipler, 20 Nisan'da, FETÖ/PDY tarafından Bursa'da adliye teşkilatına usulsüz belgelerle yerleştirilen ve halen zabıt katibi, mübaşir, infaz koruma memuru olarak çalışan 24 zanlı ile örgütle bağlantısı olduğu belirlenen 6 şüpheliyi gözaltına almış, bunlardan 7'si tutuklanmış, diğerleri adli kontrol şartıyla salıverilmişti.

Kaynak: AA