ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilgilendiren evlerde kalmış yer aldığı belirlenen PKK kuryesi Hasan Ş. ile kuryeyi yönlendirdiği kanıt edilen ve 'canlı bomba eylemi yapabilecek örgütsel kapasitede olduğu' tamlanan yıldırıcı Mehmet E'nin de aralarında bulunmuş yer aldığı 10 zanlıdan, 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çeşidinden yıldırı örgütü PKK'ya müteveccih geçmiş planlı operasyonda gözaltına tahsil edilen Hasan Ş, Mehmet E, Halil S, Serhat K, Ş.T, M.S.A, U.C, N.S, D.M. ile S.D'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünün peşi sıra adliyeye götürülen 10 zanlı, cumhuriyet savcısı çeşidinden sorgulandıktan sonradan durdurma istemiyle yasakçı mahkemeye atıf edildi. Mahkeme, zanlılardan FETÖ/PDYPDY'ye ilgilendiren evlerde kalmış yer aldığı belirlenen PKK kuryesi Hasan Ş. ile kendisini yönlendiren ve 'canlı bomba eylemi yapabilecek örgütsel kapasitede olduğu' tamlanan yıldırıcı Mehmet E. ve FETÖ/PDY ilgilendiren evin ağabeyi yer aldığı öne sürülen Halil S. ve Serhat K'yı tutukladı.

Mahkeme, öteki 6 zanlıyı ise adli arama kararıyla tutuklanmadan yargılanmak kadar başıboş bıraktı.

Muhabir: Yasin Dikme



Kaynak: AA