ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Hava Kuvvetleri Komutanlığına ilişkin mahrem yapılanması ve örgüt üyesi Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli hakkında hazırlanan "Mahrem imamlar" iddianamesinde, örgütün sözde Akıncı Jet Üssü'nün müdürünün, sivil imam "Selim-Muhsin" kod adlı fizik öğretmeni Murat Kara olduğu ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca tamamlanan iddianameye göre, şüphelilerden Murat Kara, FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Hava Kuvvetleri Komutanlığına ilişkin mahrem yapılanmasının Ankara 1. Bölgesi'ne bağlı beş müdürlüğünden birisi olan Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında örgütsel anlamda müdür pozisyonunda görev yaptı.

Kara'nın altında 4 müdür yardımcısı ve bunlara bağlı birçok "öğretmen" olarak tabir edilen, subaylarla ilgilenen sivil abilerin-imamların bulunduğu, şüphelinin örgütsel faaliyetlerinde "Selim" ve "Muhsin" kod isimlerini kullandığı belirlendi.

Kara'nın, fizik öğretmeni olduğu, bir süre "Ateşin Havacılık Sanayi ve Ticaret AŞ" ve "Özge ArGe Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi" isimli işletmelerin yöneticiliğinde ve ortaklığında bulunduğu tespit edildi. Ulaşılamadığı için ifadesi alınamayan Kara hakkında 11 Eylül 2016'da yakalama emri çıkarıldı.

İfadesi alınamayan Murat Kara ile ilgili bilgilere itirafçıların beyanlarıyla ulaşıldı. Bir dönem örgüte ait okulda çalışan örgüt mensubu Ufuk Işık'ın, Murat Kara ile ilgili verdiği ifadeler de iddianameye yansıdı.

Ufuk Işık, Murat Kara ile ilgili ifadesinde, örgütün sözde Ankara Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığının müdürü Kara'nın, üssün tamamındaki subaylardan sorumlu sivil imam olduğunu belirtti.

"Fetullah Gülen ile Hillary Clinton iltifatları"

Işık, Kara'nın, 2011 Eylül ayından bu yana örgüt adına müdür olarak faaliyet yürüttüğünü, kendi evinde müdür yardımcılarına toplantı sırasında, "Fetullah Gülen ile Hillary Clinton'ın araları iyi. Clinton, Gülen'e 'Dünyada çok belirgin değilsiniz ancak dengeleri değiştirebilecek güçtesiniz, fark edilmeyecek bir gücünüz var.' diye iltifat ettiğinde, Gülen'in de Clinton'a 'Asıl dünyadaki tüm dengeleri değiştiren Amerika'dır.' şeklinde iltifatlarda bulundu." dediğini aktardı.

Işık, ifadesinde ayrıca Murat Kara'nın, darbe gecesi TBMM'yi bombalayan pilotlardan Hasan Hüsnü Balıkçı ile haberleştiğini, tabletlerde özel mesajlaşma programları kullanıldığını, Kara ve Balıkçı'nın, sadece müdürlerin kullandığı "Shu" isimli mesajlaşma programı üzerinden hiçbir konuşmayı şifrelemeden rahatça konuştuklarını anlattı.

Murat Kara'nın, pilot Hasan Hüsnü Balıkçı'ya eski tuşlu telefon verdiğini, "Bundan sonra beni büfelerdeki kontörlü telefonlardan arama, kendi evinden 3-4 kilometre uzaklaş, sana verdiğim SIM kartı tak, beni ara, konuşma bitince tekrar SIM kartı, bataryayı çıkar." dediğini duyduğunu da belirtti.

Örgütün mahrem işlerinde faaliyet gösteren sorumlu abilerin evlerinin rutin olarak belli aralıklarla herhangi bir ani baskına karşı tedbir amaçlı arandığı, Akıncı Üssü'ndeki yapılanmada yer alan grubun "tarama mesulü"nün de Murat Kara olduğu tespit edildi.

"Büyük patronun eşine Gülen'den saat"

Ufuk Işık, darbeci Akın Öztürk ile ilgili de ifadesinde şunları söyledi:

"Murat Kara'nın koordinesinde müdür yardımcılarının katılımıyla yapılan bir toplantıda 'Kamil' kod adlı Kemal Alkan, kendisinin ilgilendiği bir subay hanımına Fetullah Gülen tarafından saat gönderildiğini, bu subay eşinin aynı saati 'Büyük Patron'un eşinde de gördüğünü söyledi. Bu sohbet üzerine Murat Kara, Kemal Alkan'a 'Keşke bunları burada paylaşmasaydın, deşifre ettin, iyi olmadı.' şeklinde bir söylemde bulundu. Orada bulunan herkes bu söylem üzerine gülümsedi.

Burada 'Büyük Patron' olarak geçen kişinin Akın Öztürk olduğunu tahmin ediyorum."

Muhabir:Aylin Sırıklı

Kaynak: AA