ADANA

 Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, örgütün "Adana milli eğitim imamı" olduğu ileri sürülen ve Konya'nın Ereğli ilçesinde polise teslim olan Abdullah Zühtü Ovalı, getirildiği Adana'da adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde 2002-2014 yıllarında tayin ve atamalardan sorumlu müdür yardımcısı olarak görev yapan Ovalı'nın, müdür, müdür yardımcısı ve kent merkezindeki öğretmen atamalarını örgütün talimatları doğrultusunda yaptığı bilgisine ulaştı.

Polis ekipleri, ABD'nin Pensilvanya eyaletine 4 kez giderek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile görüşme yaptığı iddia edilen ve 17/25 Aralık sürecinde görevden alınan Ovalı'nın yakalanması için kent merkezindeki bazı adreslere operasyon düzenledi.

Baskınlarda bulunamayan Ovalı için yakalama kararı çıkartıldı.

Milli eğitimde görevli öğretmenlere yönelik sohbet organizasyonları da yaptığı öne sürülen Ovalı, 2 gün önce Konya'nın Ereğli ilçesinde polise teslim oldu.

Ekiplerce Adana'ya getirilen zanlının ifadesinde, arandığını öğrenince bir süre saklandığını, OHAL'in bitmesini beklediğini ancak kararın uzatılması nedeniyle teslim olmaya karar verdiğini söylediği öğrenildi.

Bu arada, Ovalı'nın kendisine ait cep telefonunu sakladığı ve ekiplere teslim etmediği belirtildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan zanlı, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Muhabir: Ömer Yıldız

Kaynak: AA