İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin, aralarında "fuatavni" hesabının kurucusu olduğu tespit edilen Said Sefa'nın da bulunduğu 29 sanık hakkında açılan davanın duruşması yarına ertelendi.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, savunma yapan tutuklu sanıklardan Ali Akkuş, FETÖ'ye üye olmadığını ve bu örgütün faaliyetlerine katılmadığını savundu.

Tutuklu sanık kapatılan Meydan gazetesinin yazarı ve şarkıcı Atilla Taş, savunmasının alınmasıyla amacıyla kürsüye çağrıldı. Sanık Taş'ın, savunmasına mikrofona vurarak "Ses kontrol ses..." diyerek başlamasının salonda gülüşmelere neden olması üzerine Mahkeme Başkanı salondakileri uyardı.

Taş, örgütle bağlantısı olmadığını savundu.

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada savunma yapan, kapatılan Zaman gazetesi muhabiri Bayram Kaya, ekonomi alanında haberler yazdığını, daha sonra ise emniyet muhabirliği yaptığını söyledi.

Kaya, iddianamedeki suçlamaları reddederek, yazdığı tweetlerin medyada yer alan haberler olduğunu öne sürdü.

Söz alan tutuklu sanıklardan Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu ve Cihan Acar da haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu.

Duruşma, tutuklu sanıkların savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi.

Muhabir: Yunus Ege

Kaynak: AA