BURSA

Bursa merkezli 6 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mahrem askeri yapılanmasına yönelik operasyonda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu muvazzaf 12 subay gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yapılan çalışmalar neticesinde FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarının Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızdırdığı örgüt üyeleriyle, bu kişilerin eğitim gördüğü askeri okullar, örgüte ait yurtlar ve evlerin çevresindeki ankesörlü telefonlar ile ticari sabit hatlar üzerinden iletişim kurduğunu belirledi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Bursa'daki Işıklar Askeri Lisesi, örgüte ait eski ev ve yurtların çevresindeki 55 ankesörlü telefonu incelemeye aldı.

Askeri lise etrafında 1 milyona yakın kayıt tarandı

Teknik çalışmalar sonucunda, geriye dönük 4 yıllık 1 milyona yakın telefon kaydını tarayan ekipler, aralarında yüzbaşı, teğmen ve üsteğmenlerin de bulunduğu Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensubu 12 subayın mahrem imamla irtibatlı olduğunu tespit etti.

Ekipler, Kocaeli, Batman, İzmir, İstanbul, Kütahya ve Adana'daki adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, E.Ş, R.G, G.T, A.Y, R.K, E.M, H.A.A, E.L, B.B, Y.S, R.K. ve A.A. gözaltına alındı.

Evlerinde de arama yapılan şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Muhabir: Uğur Ulu

Kaynak: AA