DENİZLİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın emir astsubayının etkin pişmanlıktan yararlanmasıyla yakalanan örgütün Denizli'deki "asker imamı" tutuklandı.

Özbakır'ın Kanun Hükmünde Kararname ile ordudan ihraç edilen ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandığı belirlenen emir astsubayı M.M, 7 Ekim'de Ankara'da gözaltına alındıktan sonra Denizli'ye getirildi.

"Komutanın gittiği yerleri sürekli sorup öğrenirdi" 

Etkin pişmanlıktan faydalanan M.M, kendisinin Hakkari'de Asker Hastanesinde görevliyken geçen yıl cemaatin etkisiyle Denizli'ye emir astsubayı olarak atandığını itiraf etti.

Denizli'de "Kerim" kod adlı bir kişinin kendisini karşıladığını belirten M.M. "Denizli Lisesinin yanına beni çağırır, sık sık buluşup evine giderdim. Ben emir astsubaylığını bilmediğim için bana tabletten emir astsubaylığı görevinin nasıl yapılacağına dair eğitim verdi, aynı zamanda protokol dersi verdi, hitap şekillerini, protokol kurallarını anlattı. Fetullah Gülen'in CD ve videolarını izletti. Komutanın gittiği yerleri sürekli sorup öğrenirdi" şeklinde ifade verdi.

M.M.'nin ifadeleri doğrultusunda çalışma başlatan Denizli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, "Kerim" kod adlı kişinin, Erzincan ve Erzurum'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yapan ve soruşturma kapsamında Denizli'ye memur olarak atanan Abdullah Yurt olduğunu tespit etti.

Örgütün Denizli'deki "asker imamı" olduğu belirlenen Yurt, Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Yurt'un ifadesinde, astsubay M.M'yi Denizli'ye geldiğinde karşıladığını kabul ettiği ancak diğer suçlamaları reddettiği belirtildi. Adliyeye sevk edilen Yurt, tutuklandı.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Kaynak: AA