15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nun taslak raporunda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurtdışı ve kripto yapılanmasının detayları anlatıldı. FETÖ'nün en önemli özelliğinin kriptolaşma yeteneğinin olduğu belirtilen raporda, "Bu yeteneğin ve buna bağlı olarak geliştirilen yöntemlerin sonucunda bu örgütün üyeleri, zaman zaman terör örgütünün ele başı Fetullah Gülen karşıtı olarak bile görünebilketedir" denildi.

HALKA YAPILANMA

"Bu örgütün, kadrolarını halkalar şeklinde konumlandırmış olması sayesinde, çeşitli sebeplerle kadrolar deşifre oldukça, ikinci halka kadroların, deşifre olan kadroların yerine geçmesine çalışılmaktadır" ifadelerinin yer aldığı raporda şu hususlar dikkat çekti: "Çok yüzlü, çok kimlikli ve son derece değişken pozisyon ve yaklaşım sergileyebilme karakterinde bir yapılanma olduğu bilinerek, kriptolaşma becerilerinin deşifre edilmesi, kimilerinin bugüne değin nasıl başka siyasi anlayışlar ve kimlikler altında bu örgütün içinde yer aldığının ortaya çıkartılması son derece önemlidir."

YURT DIŞINDA OYNADIĞI OYUNLAR

Komisyon raporunda FETÖ'nün yurtdışı yapılanmasındaki oynadığı oyunlara de yer verildi. FETÖ'nün yurt dışında, faaliyet gösterdiği ülkelerde mevcudiyetini koruyabilmek amacıyla siyasi temaslarda bulunduğu belirtilen raporda, örgütün darbe girişimi ile bir bağlantısının olmadığı yönünde ifadeler kullandığı kaydedildi. "Darbe girişimi sonrasında örgüte karşı yürütülen soruşturmaları ve görevden almaları, dış basında ülkemiz aleyhinde gündem yaratabilecek şekilde yansıtmaya ve mağdur edildiği algısını oluşturmaya çalışmaktadır" denildi.





http://www.memurlar.net/haber/670886/feto-kriptolama-yontemi-gulen-dusmanligi.html