İZMİR - Ömer Süt

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) kapatılan Gediz Üniversitesi'ndeki yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 2 tutuklu sanık hakkında hazırlanan iddianamede, hastane yapılması için üniversiteye bağışladığı arsanın sahibi hayırsever vatandaşın nasıl kandırıldığı ortaya çıktı.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz'ın tutuklu sanıklar "Üniversite imamı" olduğu iddia edilen Yaşar Narı ile üniversitenin eski Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) Müdürü Atilla Ediz hakkında "Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçlamasıyla 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırladığı ve İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Çiğli'deki 44 dönümlük ve 80 milyon lira değerindeki arsasını, kendi ya da ailesinin adını taşıyacak bir hastane yapılması için Gediz Üniversitesi'ne bağışlayan Hatice Bahriye Yağcı'nın iyi niyetinin örgüt mensuplarınca nasıl istismar edildiğine yer verildi.

Şikayetçi olarak emniyete ifade veren bu hayırseverin beyanları iddianamede yer bulurken, Yağcı 1971'de babasının ve erkek kardeşinin, 2009'da ise kız kardeşinin hayatını kaybetmesiyle arsanın kendisine miras kaldığını belirterek, yalnız kaldığından boşluğa düştüğünü bu sebeple daha önceden tanıdığı ve güvendiği AK Parti yöneticisi A.Y'den yardım isteyerek, buranın bir hastane yapılması için bağışlayacağını kararlaştırdıklarını ifade etti.

Daha önce bir cami, iki okul ve bir kaymakamlık binası için arsalarını bağışladığını dile getiren Yağcı, A.Y.'nin yaptığı araştırmalar sonucu arsayı, başka bir FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı ve Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden Abdullah Kavuk aracılığıyla bu üniversiteye verilmesi için çalışma yaptıklarını, Kavuk ve üniversitenin eski rektörü S.Ç. ile yaptıkları görüşmede bu taleplerini ilettiklerini söyledi.

Hayırsever Yağcı, "A.Y, Abdullah Kavuk, eski rektör S.Ç. ve üniversitenin muhasebecisi ile Çiğli Tapu Müdürlüğüne gittik. Arsaya hastane yapılması ve 5 yıl sonra bitmesi şartıyla tapuya şerh düşüldü, imzayı attım ve bağışı yaptım. Kavuk ve S.Ç. şartımı kabul ederek, 2010'da bağış işlemini tamamladık. Bu işlemlerle ilgili tapuda ve evimde protokole imza attığımı biliyorum. Protokolde yine arsa ile ilgili hastane veya tıp fakültesi yapılması, bunun 5 yılda bitirilmesi şartı olduğunu biliyorum. Ancak 2010'dan beri bağışladığım arsam ile ilgili hastane ya da tıp fakültesi yapılması ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadı. 2015'te haberim ve imzam olmadan arsanın bir kısmına lunapark kurulup çeşitli organizasyonlar düzenlenmiştir." dedi.

Kaynak: AA