İZMİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "(FETÖ elebaşı Fetullah Gülen) Biz de iade edilmesini istiyoruz. Biz CHP olarak iade edilmesini söylüyoruz, söyleyeceğiz de. Getirilip Türkiye'de bu ilişkileri nasıl kurduğunu anlatması gerek" dedi.

Tezcan, Karşıyaka Belediyesince Hikmet Şimşek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hukuk, Demokrasi ve Türkiye" konulu panelde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkarılması gerektiğini belirtti ve bazı OHAL uygulamalarını eleştirdi.

ABD'de bulunan FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini aktaran Tezcan, "Biz de iade edilmesini istiyoruz, CHP olarak iade edilmesini söylüyoruz, söyleyeceğiz de. Getirilip Türkiye'de bu ilişkileri nasıl kurduğunu anlatması gerek. Eğer siz gerçekten iadeyi istiyorsanız yapmanız gereken ilk şey yargısal güvenceyi tereddüt bırakmadan sağlamanız." dedi.

Tezcan, Türkiye'de ne olursa olsun güçlü bir demokrasi olduğunu dile getirerek "Halkımızın güçlü, duyarlı bir demokratik muhalefet inancı vardır; cumhuriyet, demokrasi ve laiklik konusunda önemli bir hassasiyeti vardır. Umutsuzluğu kırmak zorundayız." diye konuştu.

"FETÖ kirli ve tehlikeli bir hareket"

Eski İstanbul Barosu Başkanı ve Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyesi Turgut Kazan ise FETÖ terör örgütüyle mücadele konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tam destek verdiğini söyledi.

FETÖ'nün toplumu, demokrasiyi ve yaşama hakkını kuşatan büyük bir tehlike olduğunun altını çizen Kazan, şunları söyledi:

"Mücadeleyi desteklememiz gerekir. FETÖ bitmez, yarın tekrar toplumu kuşatabilir. Onların dini, imanı, vicdanı, Allah'ı yok. O yüzden inanılmaz bir tehlike. Erdoğan, FETÖ harekatını temizlemek için mücadele verirken her yapılana haksızlık gibi bakmamamız gerekir. Bizim de FETÖ harekatını kirli tehlikeli bir harekat gibi görmemiz gerekir."

Muhabir: Tezcan Ekizler

Kaynak: AA