RİZE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İlahiyat Fakültesinin yeni hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, eserin Rize’ye, ülkeye ve tüm İslam alemine hayırlı olmasını diledi.

Üniversitenin İlahiyat Fakültesi mensupları ve öğrencilerini, geleceğin aydınlık Türkiye'sinde çok daha farklı gördüğünü dile getiren Erdoğan, "Bu şahıs sapkın ideolojisini yaymak için uzun bir dönem cami kürsülerini bile kullanabilmiştir ama artık buraları onlara siz bırakmayacaksınız, teslim etmeyeceksiniz. Bunların ablaları var, bizim ablalarımız burada; bunların abileri var, bizim abilerimiz burada. Onun için iyi yetişeceğiz, iyi okuyacağız. Başta Kur’an, hadis, tefsir, Arapça, kelam tüm bu ilimlerde inşallah iyi bir noktaya ulaşacağız. Tefsirde aynı şekilde iyi bir noktaya varacağız. Ben sizlere inanıyorum.” dedi.

İlahiyat fakülteleri başka olmak üzere Diyanet teşkilatının bir nefis muhasebesi yapması gerektiğine inandığını aktaran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu manzara, bize dinimizin anlatılması ve anlaşılması konusunda önemli boşlukların olduğuna işaret ediyor. Şüphesiz bunda tek parti döneminde dine ve dini hayata hakim olan sorunlu bakış açısının etkisi çoktur çünkü bu dönem Kur’an-ı Kerim'in gizli bir şekilde öğrenilmek zorunda kalındığı çok zor bir dönem olmuştur. Camiler yıkıma terk edilmiş, dini eğitim yasaklanmış, ölüleri yıkayacak gassal dahi bulunamamıştır. Alimler derdest edilmiş, kamusal alanda mütedeyyin insanların kendi değerleriyle kendi kimlikleriyle var olmasına imkan verilmemiştir. Bu da dini alanda ciddi bir boşluğun oluşmasına neden olmuştur. FETÖ elebaşı gibi şarlatanlar da oluşan bu boşluğu fırsata çevirmişlerdir. Artık bizim geçmişe takılıp kalmadan ancak bunlardan ders çıkararak geleceği planlamamız gerekiyor. Bir daha FETÖ'vari yapıların milletimize, gençlerimize musallat olmasının önüne geçecek adımları atmamız önem arz ediyor, bunun da yolu dini bilgisi yüksek, ilmini amele çevirebilen toplumla beraber olan, mütevazilikten taviz vermeyen hocalarımızın sayısının artmasından geçiyor."

Muhabir: Enes Kaplan,Tuğba Yardımcı

Kaynak: AA