15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ mensubu kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor. İşte 16 Ocak 2018 tarihli FETÖ operasyon haberleri Fetullahçı Terör Örgütü ( FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen askeri darbenin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından yurt genelinde FETÖ mensubu kişi ve kurumlara yönelik operasyonlar hız kesmeden sürüyor. Öte yandan örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullanan kişilere yönelik operayonlar da devam ediyor. İşte FETÖ operasyonlarında 15 Ocak 2018 Pazartesi günlüğü.Haberler anlık olarak güncellenmektedir...

BARTIN'DAKİ FETÖ DAVASI

Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan 3 ayrı davada 8 tutuklu sanığın yargılanmasına devam edildi.Bartın Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçlamasıyla yargılanan, üniversite öğrencisi Muhammet Emre Pehlivan ve KHK ile meslekten ihraç edilen öğretmen Cevdet Tepe, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.Sanık avukatı ve yakınlarının da hazır bulunduğu duruşmada, mahkeme başkanı, sanıklar hakkındaki şifreli haberleşme programı "ByLock" tespit ve değerlendirme tutanağının geldiğini bildirdi.Savunmalarını yapan sanıklar, örgütle bağlantılarının olmadığını, söz konusu programı kullanmadıklarını ve terör örgütü kurma ve yönetme iddiasını da kabul etmediklerini ifade etti. Uzun süredir tutuklu bulunduklarını anlatan sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti.Pehlivan'ın adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağıyla tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, sanık Tepe'nin tutukluluk halinin devamına hükmetti.Aynı mahkemedeki ikinci duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan, örgütle bağlantılı yurtlarda çalışan tutuklu sanıklar Mahmut Arkan, Erdem Mızrak ve Gökhan Şen, savunmalarını tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla yaptı.Sanıklar, "ByLock" programı kullanmadıklarını ve üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirtti.Mahkeme heyeti, Mızrak’ın adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağıyla tahliyesine, Şen ve Arkan’ın ise tutukluluk hallerinin devamına kararlaştırdı.Son duruşmada ise örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanan tutuklu sanıklar üniversite öğrencileri Resul Göçeri, Cihat Çalış ve Hüseyin Sağlam da telefonlarında "ByLock" tespit edildiği iddialarına karşın, programı yüklemediklerini ve kullanmadıklarını öne sürdü.Göçeri ve Sağlam’ın adli kontrol şartı ve yurt dışı çıkış yasağıyla tahliyesine, Çalış'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, "ByLock" raporlarının incelenmesi için duruşmaları 6 Mart'a erteledi. (AA)

HARP AKADEMİLERİ KOMUTANLIĞI İLE İLGİLİ FETÖ DAVASI

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığındaki faaliyetler ve eylemlerle Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu’nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu, 1'i firari 122 sanığın yargılandığı davanın 24. duruşması başladı.İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmaya, 105 tutuklu, 4 tutuksuz sanıkla avukatları katıldı.Duruşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanlığı temsilen avukatlar da hazır bulundu.Duruşma, tutuklu sanıkların savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından hazırlanan 841 sayfalık iddianamede, dönemin Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Kara Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Selim Mert ve Hava Harp Akademisi Komutanı Tümgeneral Recep Yüksel'in de aralarında olduğu 116’sı tutuklu, 1'i firari 122 sanık asker bulunuyor.İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ''suçtan zarar gören'', aralarında dönemin Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu ile dönemin Deniz Harp Akademisi Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem'in bulunduğu 12 kişi ise ''müşteki'' sıfatıyla yer alıyor.

CEZA İSTEMLERİ

Bütün sanıklar hakkında, "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'' ve ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme'' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbetle ''silahlı terör örgütüne üye olma'' suçundan da ayrı ayrı 15 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. (AA)

MUVAZZAF ÜSTEĞMEN FETÖ'DEN GÖZALTINDA

Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye yönelik düzenlenen operasyonda bir muvazzaf üsteğmen gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında H.U. hakkında yakalama kararı çıkardı. Eskişehir'de görevli muvazzaf üsteğmen H.U., Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.Şüphenin emniyetteki sorgusunun ardından Karabük'e gönderileceği öğrenildi. (İHA)

KAPATILAN ZİRVE ÜNİVERSİTE'NİN DEKANI TUTUKLANDI

Gaziantep'te Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Zirve Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı M.Ö. tutuklandı.Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, örgütün şifreli haberleşme programı kullandığı tespit edilen ve KHK ile kapatılan Zirve Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı M.Ö. yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. (AA)

http://www.haberturk.com/feto-den-tutuklananlar-ve-gozaltina-alinanlar-15-ocak-2018-1798500