SİVAS - Serhat Zafer

Sivas merkezli 19 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalannan bazı askerler, astsubaylık sınavı mülakatında tanınmaları için örgüt yöneticilerinin kendilerine bazı şifreler verdiği itirafında bulundu.

34 muvazzaf asker, bir polis memuru ve 2 öğretmenin gözaltına alındığı operasyonun ardından bazı askeri personel, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak örgüt hakkında bilgi verdi.

Örgüt yöneticilerinden "Kendinizi belli etmeyin" talimatı

İtirafçı askerlerden A.Ç, emniyetteki ifadesinde, tanıştığı örgüt yöneticilerinden S. ve Y'nin kendisine ne olmak istediklerini sorduklarında astsubay olmak istediğini söylediğini anlattı.

Astsubaylık mülakatına 2013 yılında girdiğini ve örgüt yöneticilerinin mülakata girmeden önce kendisine kağıttan bazı notlar okuduğunu belirten A.Ç, şunları anlattı:

"Örgüt yöneticileri, 'Mülakatta rütbelilerin bulunduğu bir odaya gireceksiniz, burada 2-3 kişi olacak. Biri bilgisayarın başında oturacak, size soru sorulacak. Size 'Gel.' dedikleri zaman gidin fakat 'Sandalyeye otur.' demeden oturmayın. Takım elbise giymeyin, spor giyinin. Girdiğiniz odanın rengini bilin, odada kaç kişi olduğunu bilin. Kendinizi kasmayın, rahat olun. 'Ailenizi tanıtın' diyecekler, siz de ailenizi tanıtın. Kadınların kullandığı makyaj malzemelerinin birkaçını bilin. Atatürk ilke ve inkılaplarını bilin.' diye talimat verdiler. Bu şekilde sınavı kazandım."

Astsubaylık okuluna girdikten sonra örgüt yöneticilerinin kendisine bazı talimatlar verdiğini dile getiren A.Ç, "S. isimli örgüt elemanı, 'Okulda namaz kılmayın, gözünüzle kılın, abdesti teyemmümle alın, kendinizi belli etmeyin.' diye talimat verdi. Okul boyunca beni ankesörlü telefondan aradılar." ifadelerini kullandı.

Gülen'in atletini hediye etmişler

İtirafçı asker O.T. de kendisine içinde Fetullah Gülen'e ait kitap ve risalelerin bulunduğu flaş bellek verildiğini ve bu belleğin bilgisayarda 'TrueCrypt' isimli şifreli programıla çalıştığını kaydetti.

Ş. isimli örgüt yöneticisinin kendisinden himmet istediğini ve 100 lira himmet verdiğini itiraf eden O.T. "Sohbette bir örgüt elemanı, Fetullah Gülen'in atletinin ne kadar güzel koktuğunu ve bunun bazı kişilere hediye edildiğini söyledi." diye konuştu.

İtirafçı askerlerden Y.G. de ifadesinde askeri okul sınavlarını kazandıktan sonra örgüt yöneticileri tarafından sürekli tehdit edildiğini dile getirerek, şunları anlattı:

"Örgüt yöneticileri, 'Bu sınavı biliyorsun ki bizim sayemizde kazandın, bizim elimiz, kolumuz uzun. Okula gittiğin zaman da bizim kontrolümüz altında olacaksın, bizim istediğimiz, katalogdan göstereceğimiz kişiyle evleneceksin. Toplantılara gelmezsen seni okuldan atarız. Her ay maaşından bir miktar himmet vereceksin, kurban yardımı yapacaksın.' tehditleriyle karşı karşıya kaldım. Bunları kabul etmedim ve bu yapıyla görüşmek istemedim ancak devamlı olarak askesörlü telefondan beni aradılar."

Kaynak: AA