Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holdinge yönelik soruşturma kapsamında, holdingin Bağcılar'daki Teker İş Merkezinde duvar içinde tespit edilen gizli bölmede bulunan Kimse Yok Mu Derneğine ait 40 terabaytlık sunucudan kopyalanan materyallerin incelenmesi sürüyor.

Emniyet yetkililerince rapor haline getirilen dijital materyallerde, derneğin FETÖ/PDY ile ilişkisini ortaya koyan ilginç detaylara ulaşıldı.

Dijital verilerde ortaya çıkan ve dikkat çeken bir belgede, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in bazı kitaplarından hazırlanan test soruları bulundu.

Örgütün hiyerarşik yapılanması içerisinde yükselmek isteyenler için hazırlandığı öne sürülen testlerde, FETÖ/PDY lideri Gülen'le ilgili farklı soruların yer alması dikkati çekti.

Üç yanlış bir doğruyu götürüyor

"Kastamonu Lahikası" ve "Asrın Getirdiği Tereddütler 1" başlığıyla hazırlanan test sorularının giriş sayfasında "dikkat" yazısının altında 3 yanlışın bir doğruyu götürdüğü yönünde uyarı yapıldığı görülüyor.

"Hizmetin kerametleri sorulmuş"

"Kastamonu Lahikası" kitabına ilişkin hazırlanan testte "Aşağıdakilerden hangisi hizmetin kerametlerindendir?" sorusu yer alıyor.

Cevap şıkları arasında da "Hizmete manileri bertaraf eder", "Sadıkane hizmet edenlere maişet sıkıntısı çektirmez", "Hadimlere fütur gelirse şefkat tokatlarıyla ikaz eder" ve "hepsi" seçeneklerinin bulunduğu görülüyor.

"Asrın Getirdiği Tereddütler" kitabına ilişkin hazırlanan testte de "Asrın Getirdiği Tereddütler kitabının 'Tereddütler üzerine' adlı ön sözünü kim yazmıştır?" şeklinde bir sorunun cevap şıkları arasında ise "Fetullah Gülen Hocaefendi", "Hekimoğlu İsmail", "Ali Ünal" ve "Safet Senih" yer alıyor.

Kaynak: AA