KIRŞEHİR

Kırşehir Emniyet Müdürlüğündeki kritik görevlere Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının atanmasını sağladığı iddia edilen eski personel şube müdürü tutuklandı.

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, hakkında suçlama bulunan Kırşehir Emniyet Müdürlüğü eski personel şube müdürü Yakup G'nin yakalanması için çalışma başlattı.

Ankara'da olduğu tespit edilen şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile gerçekleştirilen operasyonla evinde yakalandı. Kırşehir Emniyet Müdürlüğüne getirilen Yakup G, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede mahkemece tutuklandı.

Yakup G'nin, 2013 yılına kadar 8 yıl Kırşehir emniyetinde personel şube müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra darbe girişiminin ardından emekliye sevk edildiği, geçen 8 yılda FETÖ/PDY üyesi ve sempatizanı polislerin Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubeleri gibi kritik yerlere atanmalarını sağladığı öne sürüldü.

Yakup G. ile atanmalarını sağladığı ve daha sonra meslekten ihraç edilen polislerin, görev yaptıkları sürede operasyonlara katılmadıkları halde ikramiye ve maaş taltifi aldıkları da iddia edildi.

Öte yandan, FETÖ/PDY'nin "Kırşehir il ablası" yapılanmasında aktif görev aldığı ileri sürülen Esra S. de gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

Esra S'nin, Kırşehir ve Yozgat'taki kadın toplantılarına aktif katıldığı ileri sürüldü.

Muhabir: Abdullah Yıldiz

Kaynak: AA