KONYA - Metin Bolat

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından bilgi sahibi olarak ifadesine başvurulan Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli Astsubay A.İ, sadece FETÖ/PDY üyelerinin gönderildiği Irak görevinde ödenen harcırahtan himmet kesintisi yapıldığını bildirdi.

A.İ, polisteki ifadesinde, çeşitli kurslara katıldığı için eğitici konumunda yer aldığını söyledi.

Eğitim için mayısın sonunda Irak'a görevlendirme yazısının çıktığını aktaran A.İ, onaylanan görevlendirmede 26 Temmuz-23 Ağustos 2016'da tim komutanı olarak Irak'a gideceği emrinin yer aldığını dile getirdi.

Yaklaşık iki hafta sonra görev tarihinin 28 Haziran-26 Temmuz olarak değiştirildiğine değinen A.İ, ayrıca başka birinin tim komutanlığı altında görevlendirildiğini belirtti.

"Bir aylık görev sonrasında yaklaşık 10 bin lira harcırah"

Başlangıçta görevlendirmedeki değişikliğe çok anlam veremediğini anlatan A.İ, şunları kaydetti:

"Ancak 15 Temmuz kalkışması sonrasında bu görevlendirmedeki değişikliği ve başka birinin altında görev verilme amacını daha iyi anladım. Yapılanma hem beni saf dışı bırakacaktı hem de tüm emir ve talimatları başka birinden alacaktım. Yapılanmayla hareket eden komutanlar, Irak'taki görevlere tamamen kendi içlerinde bulunan personeli gönderiyordu. Çünkü rütbeye göre bir aylık görev sonrasında yaklaşık 10 bin lira harcırah alınıyordu. Bu yapılanmaya mensup personelin oraya sık görevlendirmesinin sebebinin, harcırahtan 'himmet' adı altında para kesilerek FETÖ/PDY'ye aktarılması olduğunu düşünmekteyim. Daha tecrübeliler dururken bir yıllık eğitmen olanlar yıl içerisinde dört kez göreve gidebiliyordu."

A.İ, yapılanma içerisinde görev alarak yurt dışına sürekli çıkan personelin de araştırılmasının bir gereklilik olduğuna vurgu yaptı.

Kaynak: AA