LOZAN

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) son derece sinsi olduğunu belirterek, "FETÖ çok korkunç bir örgüt ve dünyada eşi benzeri yok." dedi.

Bakan Akdağ, İsviçre'de devam eden "70. Dünya Sağlık Asamblesi" kapsamında geldiği Cenevre'de sabah gerçekleştirdiği ikili temasların ardından, Lozan'a geçerek İsviçre Türk toplumunun temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Akdağ, Türkiye'de çok iyi bir sağlık sistemi kurduklarını, önümüzdeki yıllarda bu sistemi daha da mükemmel hale getireceklerini bildirdi.

"Türkiye'de artık sağlık hizmetlerine ulaşmak çok kolay." diyen Bakan Akdağ, son 15 yılda her alanda ciddi mesafeler alındığını ve kişi başına düşen milli gelirin neredeyse 3 katına çıktığını belirtti.

Akdağ, "Avrupa ülkelerine kıyasla yarışa biraz geriden başlamıştık. Dolayısıyla iktidarımızda geriden başlamanın zorluklarını yaşadık. Ama, Türkiye artık bir refah ülkesi olmaya doğru gidiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda terör örgütlerinin hedefi haline geldiğini, bununla beraber Avrupa devletlerinin terör konusunda çifte standart uyguladığını anlatan Akdağ, şöyle devam etti:

"FETÖ 15 Temmuz'da muvaffak olsaydı en iyi ihtimalle işgal devleti olurduk. Müstemleke devleti olurduk. Bunu Avrupa ülkelerine mutlaka anlatmak zorundayız. Bizim yaşadığımız terör olaylarının onda birini Avrupa yaşasaydı bizden 10 misli daha fazla önlem alırdı. Son dönemde Avrupalı siyasetçiler sınıfta kaldı."

"PKK en büyük zulmü Kürtlere yapıyor"

Akdağ, Türkiye'nin kendi hukukunu korumak zorunda olduğunu, bununla beraber hiçbir Avrupa ülkesiyle kötü olmak istemediğini ifade etti.

Türkiye'de etnik kimlikler üzerinde bir baskı olmadığını, terör örgütü PKK'nın en büyük zulmü Kürtlere yaptığını anlatan Akdağ, terör konusunda ciddi mesafeler kaydedildiğini vurguladı.

PKK, DEAŞ ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) taşeron terör örgütleri olduğunu, son derece sinsi ve saklanan bir örgüt olduğunu, geçmişte askeri okullara giriş sınavları başta olmak üzere, sınav sorularını ele geçirdiğini kaydeden Akdağ, "FETÖ çok korkunç bir örgüt ve dünyada eşi benzeri yok." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Akdağ, konuşmasını tamamlamasının ardından vatandaşların sorunlarını dinledi.

Muhabir: Bayram Altuğ

Kaynak: AA