GAZİANTEP

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, darbe kalkışmasının ardından kapatıldıktan sonra adı "15 Temmuz Yerleşkesi" diye değiştirilen eski Zirve Üniversitesi kampüsünde bulunan poligonu basın mensuplarına gösterdi.

Binanın giriş katında, üzerinde "Radyo Televizyon Yayını" yazılı kapıdan girildiğinde yan yana iki oda bulunuyor. Biri reji, diğeri stüdyo olarak dizayn edilen iki odayı geçtikten sonra sağ tarafa doğru uzanan koridorun bitiminde üzerinde herhangi bir tabela bulunmayan oda ve içinde oldukça profesyonel hazırlanmış atış poligonu yer alıyor.

Poligonun içinde atış yapılmış ve kullanıma hazır çok sayıda hedef kağıtları dikkati çekiyor. Ayrıca, aralarında yasaklı olanların da bulunduğu çok sayıda siyasi, dini ve stratejik düşünce içerikli kitaplar göze çarpıyor.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Gür, kampüsteki bütün binaların titizlikle incelendiğini ve suç unsuru taşıyan malzeme bulduklarında durumu savcılığa bildirdiklerini söyledi.

Atış poligonunun hangi amaçla yapıldığını bilmediklerini anlatan Gür, şöyle konuştu:

"Burası için suç duyurusunda bulunduk ve emniyet yetkililerimiz gelip kayıtlarını aldı. Bunların yanı sıra bazı kitaplar bulduk. Bu kitapların atış poligonunda ne işi var, bunu da bilmiyoruz. Değişik kitaplar ve bunların bir kısmı yasaklı. Bu poligonu niye kullanmışlar? Aslında bu soruya kendilerinin cevap vermesi lazım. Öğrencilerin kullandığı öğrenci merkezi var. Hani o merkezin altında olsa deriz ki 'Öğrenciler için bir hobi, sosyal etkinlik olsun' diye yapılmış ama rektörlük binası altındaki, öğrencilerin rastgele giremeyeceği yerler bunlar. Radyo televizyon odasının karşısında, özel ses izolasyonları yapılmış kapalı alanda olması insanı düşündürüyor.

Niye böyle bir şeye ihtiyaç duyulur? Şu anda 50 bin öğrencili bir kampüsümüz var. Bizde böyle bir atış poligonu yok ve olmasını da düşünmüyoruz."

Kampüste yer alan ve rektörlük olarak kullanılan bina daha önce polis ekipleri tarafından aranmış, bazı belgelere el konulmuştu. Üniversite yönetimi, dün yerleşkede atış poligonu bulunduğunu açıklamıştı.

Muhabir: Mehmet Akif Parlak

Kaynak: AA