İZMİR

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in "altın nesil yetiştirdiği" yalanlarıyla milleti kandırdığını, yetiştirdiklerinin hain olduğunun 15 Temmuz'da en açık haliyle görüldüğünü belirterek, "Bir Müslüman olarak tabii ki merhametli olacaksınız fakat vatan hainine anneniz, babanız veya evladınız dahi olsa merhamet edilmez. Haine merhamet de ihanettir." değerlendirmesinde bulundu.

Kestane Pazarı Eğitim Kurumları'ndan yapılan açıklamaya göre, Uzunkaya, hafız yetiştiren ve Kur'an eğitimi verilen kurumun Karabağlar ilçesindeki merkezinde düzenlenen "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Terörle Mücadele" konulu seminere katıldı.

Seminerde Türkiye'nin jeopolitik önemi hakkında bilgi veren Uzunkaya, konuşmasını dinleyen gençlerin yaşıtlarının yüz yıl önce Çanakkale'de birlik ve beraberlik duygusuyla vatana sahip çıktığını ve düşmana karşı zafer kazandığını hatırlattı.

Düşmanla artık eskiden olduğu gibi cephede karşılaşılmadığını ifade eden Uzunkaya, şunları kaydetti:

"Düşman içimize sızıp zehri bal gibi sunuyor. Bakın, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen de 40 yıldır 'Altın nesil yetiştiriyorum' yalanları ile milletimizi kandırdı. Yetiştirdiklerinin hain olduğunu 15 Temmuz'da en açık hali ile gördük. Bir daha bu gibi durumları yaşamamamız için sizlerin her daim uyanık olması gerekli. Bir Müslüman olarak tabii ki merhametli olacaksınız fakat vatan hainine anneniz, babanız veya evladınız dahi olsa merhamet edilmez. Haine merhamet de ihanettir.

Ola ki FETÖ/PDY'ye mensup bir yakınınız olduğunu öğrenip bir gün ona merhamet edecek olursanız, 15 Temmuz gecesi kafası gövdesinden top mermisi ile kopartılan, tankların altında vatan için bedenleri ikiye ayrılan şehitlerimizi gözlerinizde tekrar canlandırın."

Uzunkaya, FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz'daki hain darbe girişimiyle ülkeyi işgale açık hale getirmeyi ve iç savaş çıkarmayı amaçladığını belirterek, terör örgütlerine bağlı olan fakat sivil toplum kuruluşu gibi görünen birçok oluşumla mücadele ettiklerini, özellikle üniversiteye kayıt sürecinde öğrencilerin kendilerini kandırmaya çalışanlara karşı uyanık olması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Mustafa Yıldırım

Kaynak: AA