Sulh Ceza Hakimliği, aralarında, cemaatin okullar ve dershaneler Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen Fethullah Gülen’in yeğeni M.M.G’nin de bulunduğu 14 kişiyi tutukladı. Haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulan 16 kişi de, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Operasyon kapsamında 40 kişi aranıyor.


Dün ilk olarak soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının ifadelerini aldığı 31 kişiden, bir altın madeninde muhasebe görevlisi olan 1 kadın, sorgusundan sonra salıverildi. 30 kişinin ise tutuklamaları talep edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilen 30 kişi için, yaklaşık 33 saat sonra karar çıktı. Uzun süren ifade alma işlemlerinin ardından hakim, aralarında Fethullah Gülen’in yeğeni M.M.G’nin de bulunduğu 14 kişiyi tutukladı. Haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulan 16 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adli kontrol şartıyla serbest kalanlar arasında, cemaat yurtlarında ağabeylik yaptıktan sonra sözleşmeli subay olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’ne giren teğmen M.A.T.’nin de bulunduğu öğrenildi.

Bu arada operasyon kapsamında halen biri muvazzaf teğmen 40 kişinin de arandığı açıklandı.
Yargının Nabzı