Fethullah Gülen'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'a, "haşhaşi" ifadesi nedeniyle açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

'nın bildirdiğine göre, Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya Varank'ın avukatı Tuğba Sağlam Eker ile Gülen'in avukatı Talha Aksoy katıldı.

Aksoy, Anayasa Mahkemesinin masumiyet hakkının ihlalini, kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirdiğini söyleyerek, davanın kabulüne karar verilmesini talep etti.

Eker ise müvekkilinin Twitter hesabından yaptığı paylaşımların belirli bir kişiye, gruba veya cemaate yönelik sarf edilmediğini belirterek, genel tanımlama yapıldığını söyledi.

Gülen'in benzer bir konuda Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurunun reddedildiğini anımsatan Eker, müvekkilinin dava konusu ifadesinin davacının şahsına yönelik olmadığını, bu nedenle davanın reddini istedi.

Hakim Leyla Kundakçı, davanın reddine karar verdi.

DAVA KONUSU

Fethullah Gülen, avukatları aracılığıyla, Mustafa Varank'ın, 13 Temmuz 2014'teki Twitter hesabından "HAŞHAŞİ: iradesini ipotek ettiği hoca müsveddesinin öğretileri dışında, dürüst, ahlaklı, namuslu ve dindar olunamayacağını düşünen fanatik" paylaşımı nedeniyle 20 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Davanın başvuru dilekçesinde, Varank'ın paylaşımında Gülen'in kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddia edilmişti.

Kaynak: Birgun.net