Fethullah Gülen'in 2 Mayıs 2006'da Başkan Erdoğan'a yazdığı bir mektubun detayları herkul.org sitesinde yayınlandı.

Başbakan Erdoğan, 4 Ocak 2014’te Dolmabahçe’de bir grup basın mensubu ile yaptığı toplantıda, Fethullah Gülen Hocaefendi’den kendisine “sulh mektubu“ geldiğini açıklamış, ardından mektubun gerçekte Cumhurbaşkanı’na hitaben yazıldığı ve onun gönderdiği aracıya verildiği, Başbakan’a ise sadece bir kopya gönderildiği ortaya çıkmıştı.

Ancak Gülen'in sohbetlerinin yer aldığı “herkul.org” sitesinin editörü Osman Şimşek, Başbakan Erdoğan’a 2 Mayıs 2006’da Fethullah Gülen Hocaefendi tarafından bugüne kadar kamuoyunda bilinmeyen bir mektup gönderildiğini açıkladı.

Bugün gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt ise bugünkü köşesinden o mektubun detaylarını yazdı.

Mektupta Başbakan’ı demokratikleşme çizgisinden sapılmaya başlandığı hususunda uyarıda bulunuyor ve  “Esefle belirtmeliyim ki; belli bir eylem planına hükümetçe imza atılması Müslümanlar’ın sinelerinde ciddi bir yara açmıştır“ deniliyor.

BAŞÖRTÜSÜ VE İHL UYARISI

“Dahası, Türkiye’nin diğer derin bir yarası haline gelen başörtüsü meselesinde elinizin kolunuzun bağlanması ve imam hatiplerin kapısındaki zincirlerin hâlâ kırılamamış olması da bu problemleri çözeceğiniz hususunda size itimat edenleri inkisar-ı hayale uğratmaktadır. Bu konudaki ümitler de sönmek üzeredir; ihtimal, millet bunu büyük bir başarısızlık olarak görecek ve -hasımlarınızın da propagandasıyla- çözümsüzlüğü size fatura edecektir.”

YA OL, YA ÖL AMA MUTLAKA İTİBARLI KAL

Gülen, Başbakan’a merhum Necip Fazıl’ın Menderes’e yaptığı çağrı ile sesleniyor: “Ya ol, ya öl; ama mutlaka itibarlı kal!”

Sonrasında da, “Böyle bir istikametten sizi alıkoyan Çankaya, hatta dünya devlet başkanlığı bile olsa, kendiniz olarak kalmanızın hem Zât-ı âliniz hem de milletimiz için hayati önem taşıdığını söyleyebilirim” diyor.


Herkul.org sitesi editöro Osman Şimşek, Gülen'in mektubu kaleme almadan önce iç muhasebe yaptığı notunu düştü. Mektubu yazmaya “Sen de biliyorsun Allah’ım! Sadece bir mü’min olarak ikaz vazifemi yapıyorum. Senin rızandan başka maksadım yoktur. Ahirette ‘Neden uyarmadın’ sualiyle karşılaşmaktan korkuyorum!..” diyerek karar verdiğini belirtiyor.






medyaradar.com