Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak geldiği Niğde'de ilk olarak odayı ziyaret eden Ferit Şahenk, daha sonra Vali Necmeddin Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Şahenk, ziyaretin sonunda Niğde Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'ne geçerek kendisinin konuşmacı olduğu 1923 Nolu Konferans Salonu'ndaki 'Girişimcilik ve liderlik' konulu seminere katıldı. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu'nun açılış konuşmasının ardından kürsüye gelen Şahenk, hem Türkiye'de hem de Avrupa'da üniversitede okuyan öğrencilerin hepsinin kafasında 'Üniversite bitince ne yapacağız?' sorusu olduğunu söyledi.

'TÜRKİYE, ARTIK KENDİ İÇİN REKABET EDEN TÜRKİYE DEĞİL'

Üniversite bittikten sonra okul hayatını bitip hayat okulunun başladığını ifade eden Ferit Şahenk, şunları söyledi:

'Hikayenizi göstermeyi kendinizi tanıtmayı çok iyi bileceksiniz. Bu aslında girişimciliğin ve liderliğin ilk önemli öğesidir bana göre. Fikirleriniz olacak. Bir şeyler yapmak isteyeceksiniz illaki girişimcilik ve liderlik kendi başına başlayacağınız bir şirkette olmuyor. Bunu büyük şirketlerin içinde de yapma imkanınız var. Dünyada artık öyle zor şartlarda rekabet var ki yeni bir şeye başlamak yeni bir şey başlatmak o kadar kolay değildir. Ama her şeyin içinde şunu ihtiyacınız var fikir. Yani bir şey yapmak için bir şeyi düşünmeniz lazım. Bunu yapmak içinde sadece artık bizim 15 senelik son geçmişinde Türkiye artık kendi içine kapalı kendi içinde rekabet eden Türkiye değildir. Yurt dışından gelen ve yurt dışında gitme mecburiyeti olan bir gerçekle karşı karşıyayız. Artık Türkiye'deki müesseseler kendi içlerinde rekabet etmiyor. Artık Niğde'ye Eskişehir'den de bir rakip gelebilir. Türkiye'ye Amerika'dan da rakip gelebilir. Bu bilinçle düşüncelerimizi oluşturmak dünyayı iyi incelemek trendleri iyi izlemek zorundayız. Nerde bir boşluk var. Şimdi hepinizin avucunun içinde teknoloji var. Bunu iyi kullanmak zorundayız. Artık o kitap orda vardı burada yok diye bir şey yok. İnternete girdiğiniz zaman dünyayı tanıma imkanınız var. Bilgiye ulaşmak artık eskisi kadar zor değil. Bunu çok iyi kullanmanız lazım ki net fikriniz oluşacak neyi değerlendireceksiniz yapacaksınız buna iyi karar verin. Piyasada olmayan boşluk gördüğünüz daha yapılması gereken bir şey varsa onu yapacaksınız. İnanın rekabet eskisinden daha zor. Diğerlerinden ayrılın değişik olun.'

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Taşkın, Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt'un da katıldığı seminer sonunda konferans salonun bahçesinde İstanbul'da Doğuş Holding'in ortağı olduğu lokanta tarafından öğrencilere döner dağıtıldı.

Kaynak: DHA