ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü zımnında vereceği resepsiyonda, camianın ayrımlı kesimlerinden başarıları ve dirim hikayeleriyle gündeme mevrut 'fedakar kadınlar'ı ağırlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki resepsiyona, aralarında vali, rektör, doğruluk görevlisi, polis, martir annesi, martir benzeri ve karye korucularının da arazi almış olduğu tahminî 250 kadın çağırma edildi.

Kadın davetliler ortada 2 vali, 7 muhtar, Van, Tunceli ve Bitlis'te fariza karşılayıcı 3 karye korucusu, 12 rektör, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından il müdürleri ve doktorların da aralarında bulunmuş olduğu türlü manzume grupları ile camianın ayrımlı kesimlerinden kadınlar ve ülkelerindeki harp sonrası Türkiye'ye mevrut 5 Suriyeli de arazi alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kabul töreni düşüncesince çağırma meydan kadınlar, başarıları ve dirim hikayeleriyle dikkati çekiyor.

Ayakkabı boyacılığıyla çocuklarını okuttu

Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde pabuç boyayarak çocuklarını okutan 63 yaşındaki Sevim Koçak, külliyedeki programa çağırma edilmenin coşkusunu yaşıyor.

86 yaşındaki Meziyet kocaman anne şiirlerini sunacak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki programa Mersin'den çağırma edilen 86 yaşındaki Meziyet Coşkun, başbakanlığı döneminden buyana Cumhurbaşkanı Erdoğan düşüncesince yazdığı şiirleri sunacak.

'Cumhurbaşkanı 'Emre gelmez ancak bundan hakeza ego varım' dedi'

Kırşehir'in Mucur ilçesi civarlarında enerjik çelim otobüsünün devrilmesi kararı martir bulunan kolluk memuru Gökhan Emre Örül'ün anası Seniha Örül (56), Cumhurbaşkanlığınca meydana getirilen çağırma hasebiyle iri devlet yaşıyor.

Daha eski başka birlikte davete eşiyle katıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme fırsatı bulduğunu tabir fail Örül, 'Cumhurbaşkanımız beni yanına çağırdı 'Emre'm yok' dedim. 'Emre gelmez ancak bundan hakeza ego varım, annem yok, bundan hakeza benim annem ol, seni yakınlara getirelim' dedi. Onun da annesiyim ancak Emre'min kokusu kabilinden on paralık kimesne yok' dedi.

'Takdir yapılmak baş döndürücü dobra birlikte duygu'

İstanbul'da, sabık teşrinisani ayında, oturdukları apartmanın antre katında çıkan yangının binayı sarması üzerine, komşularının ısrarına karşın 44 salname yatalak benzeri Naci Tunca'yı (83) bekâr bırakmayan 77 yaşındaki Mahinur Tunca da davetten mutluluğunu dile getirdi.

'Benim düşüncesince gurur'

Bursa'da, birlikte müddet çabuk tababet teknisyenliği, akıbet 2 senedir da cankurtaran sürücülüğü karşılayıcı Hülya Durmaz (32), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetinin coşkusunu yaşıyor.

Böyle birlikte çağırma düşüncesince akla yatkın görülmüş olmasının, bu işi elleme ve dobra yaptığını düşündürttüğünü tamlayan Durmaz, 'Çok bahtiyar oldum. Yaptığım işten ötürü onurlandırılmam benim düşüncesince alım çalım verici' dedi.

'Onur ve alım çalım duyuyorum'

Türk Hava Yollarının (THY) 5 Şubat'taki İstanbul-Hong Kong tarifeli uçağında geçmiş iane müdahalelerini uygulayarak, dem borusu tıkanan 21 maaş bebeğin yaşamını kurtaran ekipte arazi meydan kabine memuru Sinem Aydemir de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetinden alım çalım duyuyor.

Türkiye'nin geçmiş kadın hilecilik pilotu

Hava hilecilik pilotu babası Ali İsmet Öztürk'ü dayanıklı alıp, geçmiş uçuşunu hâlâ 12 yaşlarındayken yaparak Türkiye'nin geçmiş kadın hilecilik pilotu olmanın gururunu canlı Eskişehirli Semin Öztürk, resepsiyona çağırma edilmesinden duyduğu onuru dile getirdi.

'Biri beni kandırıyor sandım'

Konya'da müşahede ve sema sakat 85 yaşındaki yatalak Selahattin Bingöl ile hısımlık bağı bulunmamasına karşın senelerce iri titizce ilgilenen Leyla Ildırlı, külliyedeki programa katılacak olmanın sevincini yaşıyor.

Erdoğan ile tanışmanın hayalini kurduğunu tabir fail Ildırlı, 'Önce birisi beni kandırıyor sandım. Sonra hakeza birlikte programa çağırma edildiğime baş döndürücü sevindim. Allah razı olsun' dedi.

Gözyaşlarıyla arka yöneltmek mecburiyetinde kalmış olduğu davete katılacak

Davet edilmesine rağmen, döl edinmiş olduğu sakat Enes'e kimsenin kendisi kabilinden bakamayacağı düşüncesiyle üzülerek resepsiyona katılamayacağını bildiren Konyalı Türkan Harmankaya (56), durumundan bilgili bulunan Erdoğan'ın talimatıyla, ailesiyle baştan programa çağrıldı.

Kaynak: AA