CIA ve FBI ile ortak çalıştıkları kulaktan kulağa dolaşan Gülen Örgütü ile ilgili bir somut belge daha ortaya çıktı. Yıllar önce FBI'in kendi resmi sitesinden açıkladığı ama günlerde Türkiye basınında fazla yer edinemeyen bir belge. FBI, Amerika'da yaşayan Fethullah Gülen ile ortak çalıştığını resmen ilan ediyor.

FBI resmi sitesinde yayınlanan ilan yazısında "Ortaklıklar inşa ettikleri kuruluşlardan birkaçı şunlardır" ifadesini kullanıyor. O dönem yayınlanan listede oldukça dikkat çeken İki kuruluş yer alıyor. FBI'ın sitesinde ilişkili oldukları sosyal, etnik ve azınlık gruplar şu şekilde sıralanıyor:

Community Outreach to Ethnic and Minority Groups

►The Anti-Defamation League
►The NAACP;
►The League of United Latin American Citizens (LULAC);
►The Gulen Institute
►The Raindrop Turkish House

►The South Asian Chamber of Commerce; and
►The Islamic Society of Greater Houston

GÜLEN ÖRGÜTÜ İLE ADL AYNI LİSTEDE

İlk sıradaki örgüt meşhur ADL örgütüdür. Bu örgüt Yahudilere karşı en küçük bir itirazı hemen susturmak üzere kurulmuştur. Fethullah Gülen Enstitüsü'nün beraberce zikredilmesi ayrıca önem kazanıyor.




Gülen Enstitüsü'nü anlatmaya gerek yok zaten. The Raindrop Türk Evi de Gülen Cemaatine ait bir yan kuruluş. Amerika'da Sözde Türkiye'yi tanıtma faaliyeti yapıyorlar.

YAHUDİ CEMAATİ VE GÜLEN ÖRGÜTÜ AYNI KAREDE

Haberin içeriğinde dikkat çekiçi bir noktada Yahudi cemaatine karşı yapılan en ufak bir olumsuzluğa ciddi tepki veren The Anti-Defamation League sivil toplum örgütü ile aynı karede yer alması.

CIA DE GÜLEN ÖRGÜTÜ'NÜ MİT KONUSUNDA UYARMIŞTI!

FBI ile işbirliği yapmak çay-kahve içip sohbet etmek için değil elbette. İşbirliği demek belirli konular hakkında bilgi alışverişini sağlamak. Bu konudaki işbirliğine en güzel örnek geçtiğimiz günlerde Fethullah Gülen'in internette yayınlanan bir telefon konuşmasında CIA'in Gülen Örgütü'nü MİT ile alakalı uyarmasıydı. Gülen ve Amerikan İstihbarat teşkilat arasındaki yüzlerce münasabetten sadece bir tanesi MİT meselesi. Kim bilir buna benzer daha kaç konuda hem FBI ile hem CIA ile işbirliğine gidildi?

FBI NEDİR?

Federal Bureau of Investigation (Federal Soruşturma Bürosu), kısa ve bilinen adıyla FBI, ABD'de bulunan federal araştırma bürosudur. 1908 yılında (Bureau of Investigation BOI) Araştırma Bürosu adıyla kurulmuş, 1935 yılında şimdiki adını almıştır. Günümüzde direktörlüğünü Robert S. Mueller III yürütmektedir. ABD Adalet Bakanlığı'na bağlı olan, federal emniyet gücü işlevi gören FBI'nin, merkezi Washington kentindedir.


http://www.takvim.com.tr