Sanatçı Fazıl Say Twitter'da Ömer Hayyam'a ait dizeleri paylaştığı için "dini değerleri aşağılamak" suçlamasıyla 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanırken "saçma sapan mahkeme" dediği için de hakkında soruşturma açıldı. Say, soruşturma sonunda dava açılırsa 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabilir.

"Saçma sapan mahkeme" demek soruşturma nedeni
Sanatçı Say bir televizyon programında, İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde "dini değerlere hakaret" suçlamasıyla açılan dava hakkında "saçma sapan mahkeme" ve davaya neden olan 3 kişi hakkında "it kopuk" ifadelerini kullandığı için Üsküdar Savcılığı tarafından soruşturuluyor.

"Dini değerlere hakaret" davasını başlatan şikayet etti
Say'a açılan davanın müsebbibi olan Emre Bukağılı 4 sayfalık bir dilekçeyle şikayette bulundu. Şikâyet dilekçesinin ardından savcı Akif Özgün, TCK'nın 125. ve 301. maddelerinde düzenlenen "Hakaret" ve "Devletin yargı organlarını, alenen aşağılamak" iddiasıyla soruşturma başlattı.

5 yıla kadar hapsi istenebilir
Savcı söz konusu yayının CD'sini incelemeye aldı. Hakkındaki iddialar yerinde görülürse Say'a hakaretten 3 yıla, “devletin yargı organlarını alenen aşağılamaktan” ise 2 yıla kadar olmak üzere toplam 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek.