KARS

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, SBK Holding Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın doğduğu Kars Digor Bacali köyünde 8 yaşındaki oğlu Deniz'in sünnet düğününde hediye edilen takılardan sağlanan parayla yaptırdığı 12 derslikli okulun açılışını gerçekleştirdi.

Törende konuşan Arslan, eğitim konusunda ülkede önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, "Ülke genelinde çok şeyler yaptık. Özellikle hep öğretmen konusu konuşulur ne mutlu ki bu köyde de bir müdür, müdür yardımcımız ve 10 da değerli öğretmenimiz var. Ülke genelinde 544 bin öğretmen varken 550 bin öğretmen almışız. Son 13 yılda hep alınmaz denir ama bugün 930 bin eğitim neferi öğretmenimiz var." ifadesini kullandı.

"Ülkedeki derslik sayısı 250 binden 585 bine çıktı"

Fatih projesi kapsamında okullarda akıllı tahta, tablet dağıtımının devam ettiğini hatırlatan Arsan, "Çok önemsediğimiz özellikle bilgi sınıflarının yapılmasıyla ilgili bakanlık olarak desteklediğimiz geniş bant interneti tüm okullara getirilmesi hususunda çalışmalarımız devam ediyor. Fatih Projesi kapsamından özellikle akıllı tahta olmak üzere çok fonksiyonlu yazıcı ve tablet dağıtılması konusunda bakanlık olarak biz bugüne kadar 2 milyon 200 bin özellikle tablet, tahta ve çok fonksiyonlu yazıcı dağıttık ve bu çalışmalar devam edecek." diye konuştu.

Arslan, bu kapsamda Kars'ta 2 bin 200 akıllı tahta ve çok fonksiyonlu yazıcı dağıttıklarının altını çizerek, özellikle ülkedeki derslik sayısının 250 binden 585 bine çıktığına işaret etti.

Muhabir: Cüneyt Çelik

Kaynak: AA