Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ankara Sanayi Odası (ASO) mart kocaoğlan sedir toplantısında, göz üyelerinin problemlerini ve taleplerini dinledi.

Küresel tutum karşı değerlendirmelerde mevcut Şimşek, toptan ve diyalekt açıdan güç müşterek konjonktürden geçildiğini belirtti.

Faiz oranlarının düşürülmesi yönündeki taleplere bağlı Şimşek, 'Çok haklısınız, Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor, Cumhurbaşkanımız da haklı. Bütün maslahat bunu nite başaracağımız, bunu kalımlı müşterek şekilde, apayrı mesail yaratmadan, kılıç faizleri nite kalımlı müşterek biçimde dun çekeceğiz?' diyerek konuştu.

Faz mevzusunun ehemmiyetli bulunduğunu tamlayan Şimşek, bu doğrultuda talepleri de DOĞRU bulduğunu söyledi. Şimşek, 'Çünkü şayet levent boylu vadeli ehven finansmana erişirseniz, elbette ki işinizi şimdi aşkın büyütmeniz ve nedeniyle kadran büyüterek toptan açıdan rakiplik gücüne erişmeniz bahis konusu olacak. Son adım akıllıca talepler. Bütün maslahat bunu yaparken apayrı sorunları nite yöneteceksiniz' biçiminde konuştu.

Birçok ülkenin esasta eksiklik faize geçtiğini tamlayan Şimşek, ona karşın probleminin bitmeme ettiğini tabir etti.

Kaynak: AA