Eskişehir’de, avukat Turgay Balaban’a, Facebook üzerinden küfür edip hakarette bulunan doktor D., ilk celsede bin 800 lira para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanığın durumu ve sabıkasının olmayışını da göz önüne alarak bu cezayı bin 500 liraya indirdi. Ardından ceza, denetimli serbestlik kapsamına alındı. Gaziantep’te ikamet eden D., 5 yıl içinde herhangi bir suç işlerse söz konusu ceza işleme konulacak.
 
Turgay Balaban, 8 ay önce evinin yakınında bulunan parkta oynayan çocuğunu almaya gittiğinde, başıboş gezen bir sokak köpeğinin 11 yaşındaki oğluna saldırdığını fark etti. Bunun üzerine köpeği korkutup bölgeden uzaklaştırmak için ruhsatlı silahıyla havaya üç el ateş etti. Kurşunlardan biri köpeğin boynunu sıyırarak yaralanmasına neden oldu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu süreçte Balaban hakkında, kendilerini hayvan sever olarak tanımlayan bazı kişiler tarafından sosyal medya üzerinden adeta karalama ve imza kampanyaları başlatıldı. Facebook üzerinden ‘senin avukatlığını da, çocuğunu da, gelmişini geçmişini...’ şeklinde ifadeler kullanan Dr. D. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Savcının başvuruyu incelemesinin ardından Dr. D. hakkında, “Kişiye söverek hakaret etmek” suçu nedeniyle 3 aydan 2 yıla kadar hapis ve adli para cezası ile cezalandırılması için Eskişehir 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Mahkemenin verdiği cezayı önemli bulan Balaban, “İnsanların sosyal medya üzerinden hakaret ve küfür etmeleri engellenecektir.” ifadelerini kullandı.



Haber Kaynağı: Zaman