Habertürk

Sosyal medya devi bazı hizmetleri paralı yapmaya hazırlanıyor. Yakında aktif olacak yeni özellikte, kullanıcılar paylaşımlarını arkadaşlarına, tıpkı reklamverenlerin yaptığı gibi pazarlayabilmek için para ödeyecek.

Bir süredi Yeni Zelanda'da test edilen özellik 20 ülkede daha hizmete girecek. Facebook konuyla ilgili olarak yeni paralı hizmetin "yardım parası toplama, ikinci el eşya satışı, evlilik anonsu" gibi paylaşımlar için kullanılacağını belirten bir açıklama yaptı. Para ödemeyi kabul eden kullanıcının paylaşımı diğer kişilerin haberlerinde en üst sırada öncelikli olarka yer alacak.

Facebook'tan yazılım mühendisi Abhishek Doshi "Her gün ana sayfanızda başkalarının paylaştığı pek çok içerik karşınıza çıkıyor. Oradaki yoğunluk içinde bazıları gözden kaçabiliyor." yorumunu yaptı.


Hizmet bedeli ve ücret konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, test sürecindeki bazı ülkelerde kullanıcı yeni bir paylaşımda bulunduğunda isterlerse bunu 7 dolara  en tepede yayınlayabilecekleri yönünde promosyon mesajları gitmeye başladı.