ABD’de açılan bir davada, sosyal paylaşım ağı Facebook’un kullanıcıların gizliliğini ihlal ettiği belirtilmişti. Davanın içeriğine göre Facebook, kullanıcılarının mesajlarını inceliyor ve bu mesajlarda yazanlara göre karşınıza özel reklamlar çıkarabiliyordu.

California’da sonuca bağlanan davaya göre ABD’li yargıç Phyllis Hamilton, Facebook’un isteklerini reddetti ve davayı onların aleyhine sonuçlandırdı. Buna göre artık Facebook yönetimi kullanıcılarının mesajlarını takip edemeyecek. Reuters’ta yer alan habere göre, kişilik hakları ihlaline girdiği düşünülen bu konuda mahkemenin verdiği karar sonrası Facebook’un reklam stratejisini değiştireceğinin de altı çizildi.
 
DAVAYI KAZANMAK İSTEDİLER AMA…

Ayrıca davayı açan kişinin Facebook kullanıcısı Matthew Campbell olduğu ve bu kişinin Facebook’un bu tavrından rahatsız olarak böyle bir yola başvurduğu belirtildi. Facebook yönetiminin ise sadece belirli mesajları taradığını söyleyerek kendilerini savunduğu ancak bu davada başarılı olamadıkları öğrenildi.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

KAYNAK: AjansHaber