ANTALYA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da EXPO raylı sistem hattında araştırmada bulunmuş oldu ve ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

Temaslarda mevcut olmak neredeyse Antalya'ya mevrut Bakan Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğündeki basına boğunuk toplantıda, EXPO 2016 Antalya kapsamında inşası bitmeme fail raylı sistem hattıyla ait bilim aldı.

Daha sonraları hava meydanı ve el erki kavşaklarındaki emek harcamaları denetleyen Yıldırım, incelemelerinin peşi sıra tramvayın vatman koltuğuna geçti ve Altınova İstasyonu'ndan Meydan Kavşağı'na derece kestirmece 5 kilometrelik mesafede ilk test sürüşünü yaptı.

Bakan Yıldırım, test sürüşü sırasında, EXPO 2016 Antalya kapsamında meydana getirilen raylı sistemin 19 kilometre uzunlukta bulunduğunu bildirdi.

Kısa müddette ehemmiyetli ortak emek vermek yapıldığını anlatım fail Yıldırım, şunları kaydetti:

'Hatta 16 istasyon var. 1,5 kilometre de hava meydanı içinde, terminaller arası var. Toplam 20,5 kilometrelik ortak hat. Aynı vakitte da Antalya merkezden Fatih'e, otogara derece 11 kilometrelik ayrıca da konfedere oluyor. Böylece Antalya'da bütün raylı sistem miktarı 32 kilometreye kazanmış olacak. Şimdilik biçim ile hava meydanı arası test sürüşünü yapıyoruz. Bir hafta sonraları da EXPO 2016 Antalya işporta sahasına derece gideceğiz.'

Muhabir: Ayşe Yıldız,Orhan Çiçek

Kaynak: AA