Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, EXPO 2016 Antalya'nın turizme dirim boyu işlev edeceğini belirterek, 'Biz birlikte rekorun kırılacağını söylemiştik, şu anda 41'e ulaştık elçi sayısı bakımından. Son günlere yaklaşırken ihtimal biraz kıta hâlâ artabilir. Birkaç iklim hâlâ katılabilir. Bunların başlangıcında Almanya geliyor' dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Aksu ilçesindeki EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı'nda araştırmalarda bulundu.

Genel Sekreter Kazım Aydın'dan bilim meydan Çavuşoğlu, gazetecilere icra ettiği açıklamada, açılışa mahdut eyyam kaldığını ve EXPO 2016'nın açılışını 22 Nisan'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştireceğini söyledi.

EXPO'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesine alındığını anımsatan Çavuşoğlu, 'Yıllardır birlikte himmet sarfiyat ediliyor. Bir yandan da EXPO sahasının hepsi altyapısı, üstyapısıyla gerçekleştirilmesi, başka yandan elçi sayısının çoğalması bizim düşüncesince öncelikliydi. Çok da tartışmalar he elçi sayısıyla ilgili. Biz birlikte rekorun kırılacağını söylemiştik, şu anda 41'e ulaştık elçi sayısı bakımından. Son günlere yaklaşırken ihtimal biraz kıta hâlâ artabilir. Birkaç iklim hâlâ katılabilir. Bunların başlangıcında Almanya geliyor. Katılacaklarını bildirdiler ama hâlâ tören düzeni imzalamadılar. Bir müşareket üstünden yapıyorlar' sanarak konuştu.

'Hep bu arada coşku içindeyiz'

Bakan Çavuşoğlu, emlak içi ve dışından mevrut misafirlerin işporta bölgesini görüşme edebileceklerini tabir ederek, şöyleki konuştu:

'Antalya'ya dünkü birlikte çekicilik merkezi kazandırdık. Havaalanından ve kent merkezinden doğacak raylı manzume de beğenmek üzere. Onu da gördük dün, bundan sonra o da sona akıllıcasına yaklaşıyor. Turizm bölgelerinden yöntemler geliyor. Dolayısıyla turizme dirim boyu işlev edecek, hoppadak 6 maaş EXPO devrinde değil. Umarım 6 maaş çağda de elçi sayısı aşırı olur. Herkes gelir, görür, coşku içindeyiz daima beraber.'

Kaynak: AA