DİYARBAKIR - Hasan Namlı

Diyarbakır'da yaşayan Nezahat Unudan, evlilik yıl dönümlerinde eşi için hazırladığı sürpriz pasta beğenilince bu yeteneğini eğitimle pekiştirdi ve zamanla madalyalı bir "tasarımcı" oldu.

Eşinin tayini nedeniyle 5 yıl önce ailesi ile Ankara'dan Diyarbakır'a yerleşen Unudan (30), çalıştığı özel şirketten de ayrılmak zorunda kaldı.

Evlilik yıl dönümü kutlaması için 3 yıl önce eşine sürpriz pasta hazırlayan bir çocuk annesi Unudan, bunun çok beğenilmesi üzerine diğer yakınları için de tasarım pastalar yapmaya başladı.

Unudan, aldığı siparişlerden elde ettiği gelirle aile bütçesine katkıda bulunurken farklı illerde düzenlenen yarışmalara da katıldı.

Samsun'da düzenlenen "Master of Cake Samsun 2017" yarışmasında "düğün pastası" kategorisinde gümüş, "çiçek" kategorisinde bronz madalya kazanan Unudan, Ankara'da düzenlenen "Master of Cake Başkent 2017" de ise "özel dekoratif tasarım", "düğün pastası", "çiçek", "küçük dekoratif" ve "minyatür" kategorilerinde birincilik elde ederek altın madalyanın sahibi oldu.

Siparişle pasta yapımını sürdüren, ailesine gelir getirmenin mutluluğunu yaşayan Unudan'ın en büyük hedefi butik pasta atölyesi açarak kadınlara imkan sağlamak.

"Evde de yapılacak çok iş var"

Unudan, Ankara'da özel sektörde çalıştığını ve bu işinde 5 yıl boyunca büyük deneyimler kazandığını ifade ederek, Diyarbakır'a geldiklerinde iş arayışına girdiğini söyledi.

"Belki de birçok kadın aynı duyguyu yaşıyor. Bazen çocuğumuzu emanet edebileceğimiz hiç kimse olmuyor ve dışarıda çalışmak zorunda kalıyoruz. Aslında evde de yapılabilecek çok fazla iş var." diyen Unudan, bu işle yaşamının değiştiğini belirtti.

Çevresindekilerin pastalarını çok beğendiğini ancak zorlanacağı endişesi ile bu işe başlamasına karşı çıktığını anlatan Unudan, buna rağmen, azimle, yılmadan pasta yapımını sürdürdüğünü, tasarımlarına her geçen gün yenilerini eklediğini aktardı.

"Başladığım yerde değilim, kendimi sürekli geliştiriyorum." ifadesini kullanan Unudan, sürekli araştırdığını vurguladı.

Unudan, "Bu işi yaparken her şeyi unutuyorum diyebilirim. Her insanın böyle mutlu olduğu şeyler vardır. Bana terapi gibi geliyor. Rengarenk hamurlar ve tasarım. Bu tamamen beni mutlu edecek bir şey. Ben her pazartesi istifa etmek üzere gittiğim işten eşimin tayini nedeniyle ayrıldım. Zorunlu bir durum olmasa çalışmaya devam edecektim çünkü iş bulmak zordu." dedi.

Kaynak: AA